Studenten Watermanagement op bezoek

22 september 2022
55 eerstejaars hbo-studenten Watermanagement van Hogeschool Rotterdam hebben vrijdag 16 september bij de start van hun opleiding kennisgemaakt met het hoogheemraadschap.

Hun introductievak staat helemaal in het teken van ons werkgebied.

De eerstejaars zijn meteen in het diepe gegooid om zelfstandig - met een beetje hulp van onze collega’s - een gemaal, waterberging of polder te onderzoeken en dat in een 3D-model te vatten. De reden? Zelfstandig uitpluizen en visueel maken, beklijft een stuk beter dan een theorieles.

Introductieles

Voorafgaand aan het bezoek bij ons op kantoor hadden de studenten al een enthousiaste introductie gekregen van Neeldert van Laar, onze medewerker Educatie, op de Hogeschool. Vervolgens kozen de studenten in groepjes een eigen watersysteem in ons gebied uit. Dat systeem gaan ze de komende weken met elkaar onderzoeken en verbeelden. Daarna hebben de groepjes studenten zelf een rondgang langs onze locaties en eigendommen gemaakt en kregen een toelichting op hoe een gemaal, een molen, een waterberging of een polder werkt.

Rondleiding hoofdkantoor

Bij het bezoek aan ons hoofdkantoor aan de Maasboulevard afgelopen vrijdag, kregen de studenten eerst een korte rondleiding door het gebouw, mochten ze een kijkje nemen in de kamer van de dijkgraaf en de historische kaarten inzien. Hierbij kregen ze een uitgebreide toelichting van onder andere onze archivaris Olaf van Twist.

Drukte op kantoor

Tot slot, konden de studenten speeddaten met diverse medewerkers van het hoogheemraadschap om zo supersnel informatie te verkrijgen voor hun onderzoek. Bij elke nieuwe speeddate ronde ging steeds na 5 minuten een klinkende bel en die zorgde voor flink wat drukte in het gebouw.

Maquettes te bekijken

Op maandag 10 oktober komen de studenten weer bij ons kantoor langs om de opbrengst van hun onderzoek te laten zien verbeeld in een 3D-model. Vanaf die datum zijn de maquettes ook bij ons op kantoor te bewonderen.