Tentoonstelling “Krimpenerwaard in de greep van het water”

2 februari 2023
31 januari 1953. Het was een koude stormachtige avond. Niet alleen in de Krimpenerwaard, maar ook in de rest van Nederland.

In deze onstuimige nacht braken op verschillende plekken in Nederland de dijken door en eiste de watersnood aan honderden mensen het leven. In het streekmuseum is een tentoonstelling over de watersnood in de regio te zien.

“Dit mag nooit meer gebeuren”, zei het bestuur toen. Op 26 januari is in het streekmuseum Krimpenerwaard een tentoonstelling over deze tragische gebeurtenis. De tentoonstelling: “Krimpenerwaard in de greep van het water” neemt bezoekers mee terug in de tijd. Beleef het Nederland van toen en sta stil bij de ramp en hoe het allemaal zo mis heeft kunnen gaan. Op 26 januari openden hoogheemraad Agnes van Zoelen en wethouder Kirsten Jaarsma de tentoonstelling, waarin ook stukken uit het archief van het hoogheemraadschap te zien zijn.

Ook een kijkje nemen?

De tentoonstelling is nog tot 26 maart 2023 te zien in het streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel. Het streekmuseum is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.