Testen kleppen in dijken

25 september 2023
De kleppen onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkerttunnel worden weer getest.

In opdracht van het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard test de gemeente Capelle aan den IJssel jaarlijks de kleppen in de tunnel onder de Abram van Rijckevorselweg en in de Blinkerttunnel onder de Algeraweg. Deze kleppen voorkomen hoog water in Capelle.

Autoverkeer Blinkerttunnel

In de nacht van woensdag 4 oktober 2023 testen we de kleppen in de Blinkerttunnel en in de voet-fietstunnel tussen ’s-Gravenland en metrostation Capelsebrug. Dit gebeurt tussen 05.30 en 06.30 uur en kan enige verkeershinder opleveren. De gemeente regelt het verkeer in de tunnels.

Tijdens het testen van de klep in de hoofdrijbaan van de Blinkerttunnel onder de Algeraweg, is de weg (tussen 05.30 en 06.00 uur) afgesloten voor al het autoverkeer. Hulpdiensten kunnen in noodgevallen wel gebruik maken van de fietsers- en voetgangerstunnels.

Fietsers- en voetgangersverkeer in de Blinkerttunnel en tunnel Capelsebrug

Ook testen we één voor één de kleppen in de fietsers- en voetgangerstunnels van de Blinkertunnel onder de Algeraweg. De tunnels worden dan om de beurt afgesloten. Op deze manier is er altijd een tunnel open voor de fietsers en voetgangers.

De klep in de fiets- en voetgangerstunnel tussen ’s-Gravenland en het metrostation Capelsebrug wordt tussen 06.15 en 06.30 uur getest. Afhankelijk van de drukte sluiten wij de tunnel maximaal 10 minuten. Daarna kan de fiets- en voetgangerstunnel weer gewoon worden gebruikt.

Kleppen houden water tegen

De Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn dijken in beheer bij het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. De kleppen in tunnels onder de Abram van Rijckevorselweg en de Algeraweg zijn aangebracht om bij hoog water te voorkomen dat het water verder Capelle in stroomt.

Voor meer informatie neemt u contact op met het klantencontactcentrum van de gemeente Capelle aan den IJssel via telefoonnummer 14010.