Tienjarige Eliane op bezoek

13 juni 2022
bij burgemeester en dijkgraaf over de waterkwaliteit in haar buurt

De 10-jarige Eliane zag een tijdje geleden iets ‘chemisch’ drijven in de sloot vlakbij haar huis. Omdat zij bezorgd was om het water schreef ze een brief aan de burgemeester. Het hoogheemraadschap onderzocht het direct. Gelukkig bleek met het water niets ergs aan de hand en ging het waarschijnlijk om ijzerbacteriën.

Peter Oskam, de burgemeester van Capelle aan den IJssel en Toon van der Klugt, de dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, zijn blij met de oplettendheid van Eliane en nodigden haar uit. Woensdag 8 juni was zij op bezoek in het gemeentehuis.

“We hebben iedereen hard nodig om de waterkwaliteit te verbeteren en zeker ook oplettende en nieuwsgierige jonge mensen zoals Eliane.”

Jeugdbestuurder

Eliane is zeer geïnteresseerd in water en natuur. De burgemeester en de dijkgraaf stimuleren de betrokkenheid van kinderen bij hun leefomgeving. Daarbij hoort ook schoon en gezond water. Beide heren maakten Eliane alvast enthousiast om kinderburgemeester dan wel jeugdbestuurder bij het waterschap te worden.

Gastles

Op 29 juni verzorgt het hoogheemraadschap een gastles over waterkwaliteit in de klas van Eliane. Sinds 3 juni kan iedereen een sloot, singel, vijver of plas nomineren voor onderzoek naar de waterkwaliteit. Meedoen kan via www.vangdewatermonsters.nl.