Van grijs naar groen

30 maart 2023
In het voorjaar kleurt de omgeving steeds iets groener. Al dat groen kan straks op warme zomerdagen zorgen voor verkoeling.

Ook helpt het tegen wateroverlast bij hoosbuien, want via het groen kan regenwater de grond inzakken. Klik op lees meer voor de tips.

Hieronder leest u een aantal tips om uw eigen tuin of balkon watervriendelijk en groen te maken. Fijn voor uzelf én goed voor bijen, vlinders en vogels.

  1. Tegel eruit, plantje erin - Geef uw omgeving kleur door tegels te vervangen door planten, gras of een begroeide schutting. Zo helpt u de natuur een handje. Een richtlijn is: 40% steen 60% groen, maar zelfs door één tegel te vervangen, maakt u al een verschil. Een balkon kunt u vergroenen met hang- en potplanten. En langs uw huis kunt u enkele stoeptegels weghalen en planten neerzetten. Dat fleurt de boel meteen op. Wilt u toch graag tegels? Kies dan voor waterdoorlatende tegels.
  2. Plaats een regenton - Een regenton kan het water uit uw dakgoot opvangen. Dit water kunt u in een droge periode gebruiken om planten mee water te geven. Zo hoeft u minder drinkwater uit de kraan te halen om planten of de tuin te besproeien.
  3. Ontdekkingstocht - Wat leeft er eigenlijk allemaal in uw tuin of balkon? In het groen valt altijd iets te ontdekken. Bekijk mos maar eens met een vergrootglas. Met een insectenhotel of wilde planten verhoogt u de kans op ontmoetingen met mooie vlinders, bijen en andere insecten.

Kijk voor meer tips op de website huisjeboompjebeter.nl