Van Nieuwenhuizen geeft startsein voor aanleg A16 Rotterdam

Van Nieuwenhuizen geeft startsein voor aanleg A16 Rotterdam

Startsein aanleg A16 Rotterdam

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft vandaag het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de A16 Rotterdam. De nieuwe snelweg zorgt ervoor dat het verkeer in de drukke regio Rotterdam vlotter kan doorrijden. De weg doorkruist een van de meest complexe waterhuishoudkundige systemen van Nederland met grote peilverschillen.

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft daarom samen met Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie De Groene Boog een plan opgesteld met aanpassingen voor de waterhuishouding. “Zo houdt de regio droge voeten en gezond water, zowel tijdens de aanleg als daarna”, aldus hoogheemraad Dorenda Gerts.  

De minister onthulde in Rotterdam in het Terbregseveld, het eerste bouwbord in het bijzijn van regionale bestuurders, waaronder hoogheemraad Dorenda Gerts. Gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland) droeg in de vorm van een hectometerpaal symbolisch de provinciale weg N209 over aan de minister. De A16 Rotterdam vervangt straks een deel van deze weg.

Minister Van Nieuwenhuizen: “Ik ben erg trots dat we deze nieuwe Rijksweg gaan aanleggen, want het is een prachtvoorbeeld van een snelweg die wordt ingepast in de stedelijke en groene omgeving. Als je in een drukke en dynamische regio een spiksplinternieuwe weg zo aanlegt, is dat altijd een teamprestatie. You never walk alone. De bouwcombinatie, de regionale partijen en Rijkswaterstaat, we doen het hier echt samen. Voor meer ruimte voor de omgeving en minder vertraging op de weg.”

De A16 Rotterdam is een verbinding tussen de huidige A16 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. De 11 km lange nieuwe A16 zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. Dit zorgt voor minder sluipverkeer in de omliggende gemeenten.