Waterevenement Ommoordse Veld: “jullie moeten echt vaker komen hoor!”

11 mei 2023
Op 3 mei vond een waterevenement plaats bij kinderboerderij De Blijde Wei in het Ommoordse Veld in Rotterdam Alexander.

Aan de hand van kleurrijke en interactieve maquettes gingen we met bewoners in gesprek over de gevolgen van klimaatverandering voor ons gebied.

Virtueel onder water

Wateroverlast door extreme regen, of juist extreme droogte en hitte: wat kunnen we hiertegen doen? En met onze 3D waterkaart van Nederland konden we laten zien hoe Nederland eruit zou zien zonder waterschappen. Of wat er kan gebeuren als de zeespiegel nog veel verder stijgt. Ook konden bezoekers een foto of filmpje maken waarbij ze door een speciaal virtual-reality-filter tot hun middel onder water stonden. Dit konden ze delen via hun Instagram- of Facebook-account.

“Jullie rondleider wist écht alles!”

Ook Open Rotterdam was erbij en maakte een reportage van het zonnige waterevenement. Een van onze waterbeheerders deed nog een waterwandeling door het Ommoordse Veld, een mooi park met sloten die allemaal verschillende waterpeilen hebben. We ontvingen veel positieve reacties. Een van de bewoners gaf als reactie op de waterwandeling: "Jullie rondleider wist écht alles." En: "Jullie moeten echt vaker komen hoor!"