Wegafsluiting Nesse Tiendweg

4 januari 2024
Van dinsdag 9 januari tot en met vrijdag 9 februari 2024 is in Ouderkerk aan den IJssel de Nesse Tiendweg tussen Het Weegje en Schaapjeszijde afgesloten voor alle verkeer.

Het verkeer wordt omgeleid via de IJsseldijk. De (gras)terreinen aan de Tiendweg blijven bereikbaar, in ieder geval vanaf één kant.

De weguitsluiting is nodig om veilig en zo snel als mogelijk werkzaamheden uit te voeren voor het aanpassen van het watersysteem in De Nesse.

Natuurontwikkeling

Als onderdeel van ruimtelijke ontwikkelingen in de Krimpenerwaard, Natuur Netwerk Nederland (NNN), is De Nesse enkele jaren geleden ingericht als natuurgebied. Daarbij hebben we een aantal watermaatregelen uitgesteld, die we nu alsnog uitvoeren. Het gaat om het weghalen van een wegbrug, het aanleggen van twee duikers en een stuw en het aanpassen van enkele dammen. Daarna is dit gebied klaar om de nieuwe natuur goed te laten ontwikkelen. Meer informatie over de natuurinrichting in de Krimpenerwaard staat op de website van het programmabureau Veenweiden Krimpenerwaard.

Twee fasen

De aanpassingen aan het watersysteem voeren we uit in twee fasen. Nu fase één en het vervolg (achter in het land bij de Veenwetering) vindt naar verwachting plaats eind 2026/begin 2027.

Wie opmerkingen of vragen heeft over de werkzaamheden kan contact opnemen met de projectleider Robert Goudriaan via info@hhsk.nl, of ons algemene telefoonnummer 010 45 37 200.