Werkzaamheden aan Groenendijk gaan verder

Werkzaamheden aan Groenendijk gaan verder

Groenendijk

Vanaf maandag 15 april gaan we verder met het uitvoeren van werkzaamheden op de Groenendijk tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Capelle aan den IJssel. Dit traject loopt globaal vanaf het monument tot aan het Buurtschap. Dat is nodig, omdat de dijk niet aan de vereiste hoogte en afmetingen voldoet. Daarom gaan we de berm ophogen met klei en het talud voorzien van de juiste afmetingen.

Eenrichtingsverkeer vanaf woensdag 17 april

Voor de werkzaamheden op de Groenendijk moeten we klei aanvoeren. Omdat de weg op de dijk smal is, geldt hier vanaf woensdag 17 april eenrichtingsverkeer voor gemotoriseerd verkeer in de rijrichting van Kortenoord naar Capelle aan den IJssel. Het gedeelte vanaf het buurtschap Ver-Hitland tot aan de op- en afrit van de Zuiderbreedte blijft in beide richtingen toegankelijk. Daarnaast is in overleg met de gemeenten Capelle aan den IJssel en Zuidplas een route voor het bouwverkeer vastgesteld. Via deze route moeten zij de wijk uitrijden vanaf de dijk om de woonwijk zoveel mogelijk te ontlasten. Deze wordt met borden aangegeven, die binnenkort worden geplaatst.

In augustus en september 2018 is de eerste fase van de werkzaamheden uitgevoerd. Dit traject liep van de ’s Gravenweg tot aan het monument. Nu het stormseizoen ten einde is, dat loopt van oktober tot half april, kunnen we de tweede fase uitvoeren.