Werkzaamheden Oosteinde duren nog tot eind maart

Werkzaamheden Oosteinde duren nog tot eind maart

Wegafzetting in Berkenwoude. © Dunea

Ter hoogte van Oosteinde nummer 25 in Berkenwoude wordt het lek deze week gedicht. De weg is nog tot eind maart afgesloten. Verkeer wordt omgeleid. Voetgangers, fietsers en brommers kunnen er wel lopend langs.

Drinkwaterbedrijf Dunea voert een ingewikkelde reparatie uit. De waterleiding die hersteld wordt, ligt 5 meter onder de grond en is moeilijk bereikbaar. Om het lek goed te kunnen dichten, gaan duikers de leiding in. Het vraagt een goede voorbereiding om dit veilig te kunnen doen. Dunea verwacht eind februari klaar te zijn met hun werkzaamheden.

Hierna kunnen wij de weg herstellen. Ook dit is geen eenvoudige reparatie. Eerst breken we het asfalt boven de waterleiding open, om te bepalen hoe erg de basis van de weg is beschadigd. Daarna bouwen we de basis van de weg zorgvuldig weer laag voor laag op.

Hierbij houden we rekening met de ondergrond en met aanwezige kabels en leidingen. Daarna bestraten we de weg tijdelijk, zodat de basis in elkaar wordt gedrukt. Dat is klaar rond 26 maart. Daarna kan de weg weer worden opengesteld voor auto’s en vrachtwagens. Als na zes maanden geen beweging meer plaatsvindt in de weg, asfalteren we de weg (na een halfjaar tot een jaar).