Winnaars fotowedstrijd 'Water in beeld'

14 december 2023
De fotowedstrijd 'Water in beeld' die wij in oktober organiseerden vanwege ons 750-jarig jubileum was een groot succes.

Heel veel inzendingen zijn er binnengekomen. Inmiddels heeft de jury, onder leiding van dijkgraaf Toon van der Klugt, de winnaars geselecteerd. Zij werden op 13 december op ons hoofdkantoor aan de Maasboulevard in Rotterdam in het zonnetje gezet en gefeliciteerd met hun welverdiende prijzen. Voor de twee eerste prijswinnaars is dat een GoPro HERO 11 mini camera.

Hoe kijk jij naar water als je buiten om je heen kijkt in onze prachtige regio? Met die opdracht zijn de deelnemers aan de fotowedstrijd aan de slag gegaan en dat leverde prachtige en pakkende waterfoto's op. De wedstrijd was onderverdeeld in twee categorieën: volwassenen en jeugd tot 12 jaar. Voor onze eigen medewerkers was er een aparte categorie. Bij de beoordeling hebben de juryleden en het jongerenpanel, onder leiding van jeugdbestuurder Shifra Loman, onder meer gekeken naar inhoud en techniek, originaliteit, creativiteit, scherpte, kleurweergave en passend bij het thema ‘Water in beeld’,

1e prijs categorie volwassen voor straatfotograaf Lida Houkes

In de categorie volwassenen (vanaf 12 jaar) was de eerste prijs weggelegd voor de foto ‘Droge voeten’ van straatfotograaf Lida Houkes. Deze is genomen bij het Gemaal Schilthuis in Rotterdam. Volgens de jury voldeed deze foto aan alle randvoorwaarden: ‘mooi, scherp, origineel het hoogheemraadschap in beeld gebracht en waar we voor staan, creatief en ook nog op een subtiele manier aandacht voor HHSK 750 jaar’. Naast de camera won Lida een uitvergrote foto op Dibond en wordt haar foto vertoond in de expositie Blauwe Draad en gepubliceerd in de januari-editie van Waterwerken (advertentie in de lokale kranten). De 2e prijs was voor Coen Boon met zijn foto ‘Gouderak, bij mij achter in de tuin’. Ook hier complimenten van de jury voor de mooie weergave van het thema water in beeld. ‘Een prachtig Hollands plaatje.’ Voor Coen ook een uitvergrote foto en publicatie in Waterwerken. Hobbyfotograaf Arjan van der Wal sleepte de 3e prijs in de wacht met zijn foto ‘Bonrepas, Krimpenerwaard’. Hij fotografeerde de wipmolen bij Bonrepas. De jury vond het thema water door de mist boven het water op een fraaie manier in beeld gebracht. Hij won een uitvergroting en publicatie in Waterwerken.

1e prijs categorie jeugd voor Anne Fremouw

Bij de kinderen ging de achtjarige Anna Fremouw er met de 1e prijs vandoor. Voor haar foto ‘In de Groenzoom, tussen Berkel en Pijnacker’. Anna is dol op de Groenzoom en de natuur daar. Ze vindt de natuur heel belangrijk en daarom fietst ze er ook graag. De jury prees haar foto die ze in de avond heeft gemaakt. ‘Prachtige kleuren van de ondergaande zon. Het lijkt wel een aquarel.’ Anna won hiermee een camera, een uitvergroting op Dibond en vertoning in de expositie Blauwe Draad, publicatie in Waterwerken én ze mag met haar familie gezellig een dagje naar MiniWorld in Rotterdam.

Lida Houkes

1e prijswinnaar Lida Houkes met haar uitvergrote foto ‘Droge voeten’. Uit het juryrapport: ‘mooi, scherp, origineel het hoogheemraadschap in beeld gebracht en waar we voor staan, creatief en ook nog op een subtiele manier aandacht voor HHSK 750 jaar’.

Coen Boon

2e prijswinnaar Coen Boon met zijn foto ‘Gouderak, bij mij achter in de tuin’.

Arjan van der Wal

3e prijswinnaar Arjan van der Wal met de uitvergroting van zijn foto ‘Bonrepas, Krimpenerwaard’. Hij fotografeerde de wipmolen bij Bonrepas.

Anna Fremouw

1e prijswinnaar Anne Fremouw met haar uitvergroting: ‘Prachtige kleuren van de ondergaande zon. Het lijkt wel een aquarel’, aldus de jury.