Zorgt u ook voor veilige wegen in de Krimpenerwaard?

2 maart 2023
Er gelden regels voor beplanting langs wegen en in bermen. We willen niet dat we door de beplanting de weg niet meer goed kunnen zien.

Langs wegen en in bermen in de Krimpenerwaard staan op veel plekken bomen, struiken en planten. Prachtig natuurlijk. We willen alleen niet dat we door de beplanting de weg niet meer goed kunnen zien. Het mag ons onderhoudswerk aan sloten ook niet in de weg zitten.

Daarom gelden er regels voor deze beplanting. Die regels zijn bepaald in het besluit over de wegen. Dit besluit noemen we de ‘wegenverordening’ van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Beplanting mag niet in de weg staan

In onze wegenverordening staat dat takken niet lager dan vier meter boven de weg mogen uitsteken. Zo hangen ze niet in de weg voor het verkeer. De zijkant van heggen en struiken moeten op minimaal een halve meter afstand staan vanaf de rand van de weg. Dit zodat deelnemers aan het verkeer de weg goed kunnen zien.

Wat als het verkeer wel last heeft van uw beplanting? Dan dient u als eigenaar van het groen aan de slag te gaan en ervoor te zorgen dat de bomen en planten niet voor gevaarlijke situaties zorgen en voldoen aan de genoemde regels. Tot 15 maart kunt u nog takken snoeien als dat nodig is.