Zwemmen in natuurwater

Zwemmen in natuurwater

Waterpret in natuurwater

Ons gebied telt maar liefst zeven officiële buitenzwemlocaties. In Rotterdam vind je de Kralinger Esch, Kralingse Plas, Zevenhuizerplas noordwestelijk strand, Zevenhuizerplas Nesselande, en ’t Zwarte Plasje. In Lansingerland kan je terecht in de Bleiswijkse Zoom en in de Krimpenerwaard is zwemplas Krimpenerhout.

De kwaliteit van het zwemwater van deze locaties wordt tijdens het zwemwaterseizoen (mei tot en met september) goed in de gaten gehouden. Het water wordt onder meer beoordeeld op de hoeveelheid bacteriën uit uitwerpselen van mensen en dieren en de hoeveelheid blauwalgen.

Verbetering kwaliteit zwemwater

Onze jarenlange inzet om de waterkwaliteit te verbeteren werkt. Het aantal waarschuwingen of negatief zwemadvies vanwege giftige blauwalgen was in onze regio niet eerder zo laag als in 2020. Voor alle zwemlocaties bij elkaar telde het zwemseizoen vorig jaar 66 dagen met een waarschuwing of negatief zwemadvies.

Veilig zwemmen

Veilig zwemmen in natuurwater? Gebruik de gratis zwemwater-app en vind een veilige zwemplek in de buurt. De app en de website van zwemwater.nl geven actuele informatie over honderden officieel aangewezen buitenzwemlocaties in Nederland.

Zwem gerust in een zwemplas en duik niet zomaar een vaart of rivier in. Zwemmen bij bruggen, sluizen en gemalen heeft risico’s. Daar zwemmen kan levensgevaarlijk zijn door bijvoorbeeld draaikolken, onverwachte stromingen en ongelijke bodems.