Onderhoud sloten Krimpen aan den IJssel

Tussen 8 februari en 1 juli 2023 vinden er baggerwerkzaamheden plaats in Krimpen aan den IJssel.

Dit doet een aannemer in opdracht van gemeente Krimpen aan den IJssel in samenwerking met hoogheemraadschap. De baggerwerkzaamheden worden uitgevoerd van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 19.00 uur. Het betreft aanvullende baggerwerkzaamheden in de wijk Langeland voor de gemeente.

Baggerwerkzaamheden zijn noodzakelijk

Door bladeren, aangevoerd slib en delen van oevers die in het water glijden, wordt de baggerlaag van sloten ieder jaar dikker. Door deze laag te verwijderen, voorkomen we dat de sloten langzaam dichtslibben. Daarnaast draagt het baggeren bij aan een betere waterkwaliteit en een goede doorstroming.

Werkzaamheden zorgen beperkt voor overlast

Het kan zijn dat het baggeren voor lichte overlast zorgen. Denk aan geluid en materieelbewegingen. Er wordt geprobeerd overlast tot het minimum te beperken.

Werkwijze van het baggeren

De bagger wordt grotendeels naar het weilanddepot vlakbij Tiendweg West 1 in Ouderkerk aan den IJssel verpompt. Een kleiner deel van de vrijkomende bagger transporteren we vanwege milieuhygiëne met een vrachtauto naar een erkende verwerker.

Heeft u vragen?

Bernard Zijderveld is directievoerder namens de gemeente en het hoogheemraadschap. U bereikt hem via bernard.Zijderveld@rps.nl. Ruben Boot is toezichthouder (ruben.boot@rps.nl).

Namens de aannemer is Ferry de Kuiper (f.dekuiper@dekuipergroep.nl) uitvoerder en Richard Velis (r.velis@dekuipergroep.nl) projectleider. Voor vragen en/of opmerkingen over dit project kunt u hen via e-mail een bericht sturen. Aannemer Kuiper Cultuur en Groen is bereikbaar via telefoonnummer 0183 82 09 20.