Vervangen brug Beijerscheweg Stolwijk

We gaan de brug in de Beijerscheweg Zuid tussen huisnummer 67 en 71 in Stolwijk vervangen voor een nieuwe brug.

Aannemer De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam voert het werk uit. De werkzaamheden vinden plaats van 3 november t/m 18 december 2020. Hierbij zijn we wel enigszins afhankelijk van de weersomstandigheden.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de weg ter plaatse afgesloten voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de verbindingsbrug naar de Beijerscheweg Noord. Door de beperkte ruimte op de weg en voor de veiligheid van alle weggebruikers verzoeken we u rekening te houden met elkaar. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km p/u. Om elkaar te passeren, zijn langs de weg drie uitwijkmogelijkheden voor personenauto’s aangegeven. Geef elkaar de ruimte!

Ontwerp brug

De brug heeft hetzelfde ontwerp als de brug in de Bovenkerkseweg in Stolwijk en de brug in het Westeinde in Berkenwoude. De brughoofden, de overgang van de grond naar de brug, rusten op stalen buispalen. De brug wordt gefundeerd op een onderheide betonnen bodem waarop de betonnen zijvleugels zijn bevestigd. De brugdelen worden zo veel mogelijk in de fabriek gemaakt, zodat deze op locatie opgebouwd kunnen worden. Dit scheelt circa twee à drie weken in de uitvoeringstijd. Dit is vooral ook voor omwonenden en weggebruikers heel prettig. Door de stevige constructie van de brug is tussentijds onderhoud nauwelijks nodig, tot grote tevredenheid van onze beheerders.

Nadere informatie

Voor nadere informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen met Helga Walinga, omgevingsmanager van het hoogheemraadschap, per e-mail: of via het algemene nummer 010 – 45 37 200.