Vervangen wegbruggen Tiendweg West Lekkerkerk

In de Tiendweg West te Lekkerkerk vervangen we een aantal bruggen in de weg omdat ze aan het einde van hun levensduur zijn.

Deze vervangen wij tussen 17 oktober en 15 december.

Eerst zijn de nutspartijen tussen 23 augustus en 14 oktober bezig met het verleggen van kabels en leidingen. Zij leggen tussen 15 december en 16 januari de kabels en leidingen weer terug.

Tijdens de uitvoering wordt er rondom de betreffende brug een afzetting geplaatst. De percelen in de buurt zullen voor (gemotoriseerd) bestemmingsverkeer altijd vanaf één kant bereikbaar blijven via de Tiendweg West. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruik maken van een tijdelijke brug om op een veilige afstand langs de werkzaamheden te fietsen/lopen. Doorgaand (gemotoriseerd) verkeer wordt met behulp van borden omgeleid. Bewoners en grondeigenaren hebben hierover een brief ontvangen. De bedrijven blijven bereikbaar.

Werkzaamheden stilgelegd

Aan de Tiendweg West in Lekkerkerk zijn de werkzaamheden stilgelegd voor wegbrug KBR 7. Tijdens de voorbereidingen voor het vervangen van de vierde en tevens laatste brug is gebleken dat een nutspartij, waarvan een leiding nu over de brug ligt, het werk op een andere manier moet uitvoeren dan verwacht. Omdat de bruggen in een waterwingebied liggen moet voor deze andere methode een aparte vergunning worden aangevraagd bij de provincie. Ook is in de gebleken dat het niet mogelijk is om tegelijk met de nutspartijen te werken aan de brug. Om de werkzaamheden zo snel mogelijk uit te kunnen voeren is er voor gekozen om eerst de leiding bij de brug te verleggen, en daarna de brug zelf te vervangen. Zie ook de brief van 6 december 2022.

Via Krimpen aan de Lek Via Lekkerkerk
Tuincentrum Slingerland Altijd bereikbaar Bereikbaar vanaf 15 december
ZorgVoorDier Altijd
bereikbaar
Bereikbaar
vanaf 15 december
Boele & Rietveld Installaties Vanaf 29 november Tot en met 28 november
Stal
Nobel
Vanaf
29 november
Tot
en met 28 november
Kaasboerderij Speksnijder Vanaf 29 november Tot en met 28 november
OK
Timmerwerken
Vanaf
29 november
Tot
en met 28 november
Garage Both Bereikbaar vanaf 15 december Altijd bereikbaar
Knappe
Kat Trimsalon
Bereikbaar
vanaf 15 december
Altijd
bereikbaar

Deze tabel geldt tot het eind van het jaar. Tegen het eind van het jaar wordt de tabel aangepast op basis van de planning van de nutspartijen die begin 2023 de kabels en leidingen terugleggen.