Schadeverzoek indienen

Vindt u dat het hoogheemraadschap aansprakelijk is voor schade aan uw eigendommen of door u opgelopen letselschade? Dan kunt u het hoogheemraadschap aansprakelijk stellen met dit formulier.

Als er schade is ontstaan door Schieland en de Krimpenerwaard, kunt u een verzoek tot schadevergoeding indienen.

Bij schade maken we onderscheid tussen aansprakelijkheid en nadeelcompensatie.

Om uw verzoek goed te kunnen beoordelen, hebben wij informatie nodig. Het is belangrijk dat u aantoont dat het hoogheemraadschap de schade heeft veroorzaakt, of nalatig is geweest en voor de schade verantwoordelijk is. Daarbij zijn ook bewijsstukken nodig, die u bij dit formulier moet voegen. De compleetheid van het formulier en het bewijs is van belang voor een snelle afwikkeling van uw verzoek.

Alle velden met een * zijn verplicht.

Aansprakelijkheid

Schadevergoeding bij onrechtmatig overheidshandelen. Schadevergoeding kunt u aanvragen als het hoogheemraadschap schade aan uw bezittingen heeft veroorzaakt. Dan heeft het hoogheemraadschap onrechtmatig gehandeld.

Bent u van mening dat dit op u van toepassing is dan kunt u ervoor kiezen om onderstaand formulier in te vullen of dit per post te doen.

Nadeelcompensatie

Als het hoogheemraadschap volgens het boekje een besluit neemt of uitvoert, dan kunt u als omwonende of ondernemer toch schade ondervinden. Bijvoorbeeld als werkzaamheden zo lang duren dat uw winkel tijdenlang minder klanten trekt. Bent u van mening dat dit op u van toepassing is, stuur dan een brief of e-mail, met daarin alle benodigde informatie en bewijsstukken naar:

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard t.a.v. Cluster Juridisch Advies & Vastgoed Postbus 4059 3006 AB Rotterdam

Of stuur een e-mail naar JAV@hhsk.nl.

CONTACTGEGEVENS
Geslacht
SCHADEGEGEVENS
Schade:
Heeft u letsel opgelopen? Verplicht
Heeft u materiële schade Verplicht
Waren er getuigen? Verplicht
Bewijs:
Om uw verzoek goed te kunnen beoordelen, hebben wij een onderbouwing nodig. Daarom vragen wij of u bewijs aan wilt leveren zoals, nota(‘s), foto (‘s) van de situatie en/of schade, getuigenverklaring(en), politierapport(en), medische verklaring(en), expertiserapport(en) of andere bewijsstukken. Hieronder kunt u uw bewijsstukken uploaden.
Bijlage(n) aanvinken Verplicht
Privacyverklaring Verplicht
Vraag: Schrijf cijfer vijf.
Uw antwoord: