Leerkrachten basisonderwijs

In de klas aan de slag met water? We wijzen u graag op geschikt lesmateriaal. Of vraag hier een gastles of rondleiding aan.

Droppie Water

Hoe beschermen dijken ons tegen het water? Wist je dat we elke dag 120 liter water per persoon gebruiken in huis? En wist je dat al het water van de douche en wc uiteindelijk door het waterschap wordt gezuiverd?
Met Droppie Water leren kinderen van 4 tot 12 jaar alles over water en het werk van het waterschap. Kijk op www.droppiewater.nl voor een digitale lesomgeving, spelletjes en weetjes over water. Er zijn ook vijf stripboekjes van Droppie Water over het werk van het waterschap. Deze zijn, evenals andere materialen van Droppie Water, hier te bestellen. Bij een gastles ontvangt u de stripboekjes (max. 30 per school) gratis.
Droppie

Gastlessen of excursies (groep 6, 7 en 8)

Het hoogheemraadschap verzorgt graag een gastles over het werk van het waterschap op school, bij de awzi Kralingseveer of bij een gemaal. Vraag een gastles of excursie aan. Gastlessen en excursies verzorgt het waterschap voor groep 6, 7 en 8 van het basisonderwijs. En alleen aan scholen in ons beheersgebied. Doe een aanvraag minimaal vier weken van tevoren via onderstaand formulier. Of we op uw aanvraag in kunnen gaan is mede afhankelijk van onze capaciteit, maar we zullen ons best doen!

>> aanvraagformulier gastles/excursie/rondleiding

Excursies van onze educatiepartners

  • Gemaal Hooge Boezem: Na een bezoek aan dit moderne en educatieve poldermuseum in Haastrecht weten leerlingen (groep 5 t/m 8) alles over het waterbeheer in het algemeen en meer specifiek in de Krimpenerwaard.
  • J.A. Beijerinckgemaal: Bij dit historische gemaal in Capelle a/d IJssel zijn enthousiaste vrijwilligers graag bereid om in een educatieve les met leerlingen aan de slag te gaan met waterbeheer.

Lesmateriaal

  • Lespakket Droge Voeten: lespakket over waterbeheer in Zuid-Holland over de thema’s ‘Waterbeheer en veiligheid’ en ‘Het verharde oppervlak’. Inclusief handleiding, leerlingmateriaal en pdf voor digitale schoolbord.
  • Filmpjes: allerlei educatieve filmpjes over water op schooltv.nl
  • Proefjes.nl: Leuke website met allerlei kleine proefjes over water voor in de klas.
  • Overzicht van websites, lespakketten en activiteiten over water en waterbeheer, samengesteld door de Unie van Waterschappen.