Leerlingen voortgezet onderwijs

Zoek je een onderwerp voor jouw sector- of profielwerkstuk over water? Of wil je informatie over wateropleidingen en -beroepen?

OnsWater

Op onswater.nl vind je voorbeelden van projecten (bij jou in de buurt) waar de watersector aan schoon en veilig water werkt. Tips voor waterbelevenissen en bijzondere waterverhalen van mensen die in hun dagelijkse leven met water bezig zijn. En vul je postcode in op overstroomik.nl om te zien hoe hoog het water bij jou in huis staat bij een grote overstroming. Allerlei achtergrondinformatie bij de uitvoering van ons waterbeleid vind je op destaatvanonswater.nl.

Profielwerkstuk

Op ikonderzoekwater.nl vind je opdrachten voor profielwerkstukken vanuit de watersector. Maar je kunt als je een leuk idee hebt ook met ons contact opnemen via communicatie(at)hhsk.nl.

Wateropleidingen en beroepen

Ook in de toekomst hebben de waterschappen professionals nodig om al dat water in goede banen te leiden. Bekijk een overzicht van opleidingen op het gebied van water of mogelijke waterschapsberoepen.

Jeugdbestuurder

Inco de Jong is de jeugdbestuurder van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hij helpt het waterschap om jongeren te betrekken bij het werk van het waterschap. Zo is hij betrokken bij educatieve activiteiten van het waterschap, schrijft hij geregeld een blog op onze site en geeft hij ook gastlessen. Volg Inco op Instagram via @inco-hhsk of op Facebook. Inco zit in het landelijke jeugdwaterschap, die ook landelijk activiteiten organiseert om jongeren te betrekken.