Leren over water

Voor zowel basisscholen, middelbare scholen als ook voor het vervolgonderwijs (MBO, HBO, universiteit) in ons beheersgebied biedt het hoogheemraadschap mogelijkheden voor educatie. En ook voor groepen bewoners, bedrijven of organisaties laten we graag zien wat we doen.

Wist je dat zonder het hoogheemraadschap jouw huis waarschijnlijk onder water zou staan? En het waterschap doet nog veel meer dan alleen zorgen voor droge voeten. Dagelijks werken we als waterschap aan een schone en veilige leefomgeving en daarbij hebben we ook de hulp van onze inwoners nodig. Daarom vindt het waterschap het belangrijk om het waterbewustzijn te vergroten. Dat doen we graag in samenwerking met het onderwijs, maar ook met bewoners, bedrijven en organisaties. Kijk hier wat we voor u kunnen betekenen.

Onderwijs

Basisonderwijs

Leerkrachten: vraag een gastles of rondleiding aan of bekijk de tips voor een waterles
Leerlingen: heb je een spreekbeurt of werkstuk over water?

Voortgezet onderwijs

 

Docenten: vraag een gastles of rondleiding aan
Leerlingen: zoek je een onderwerp voor jouw sector- of profielwerkstuk?

MBO, HBO, WO

Docenten: vraag een gastles of rondleiding aan
Studenten: zoek je een stage of info over een afstudeeronderzoek?

Overige belangstellenden

Niet alleen scholen zijn welkom om te komen kijken wat we als waterschap allemaal doen. Bewoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties, politieke of bestuurlijke vertegenwoordigers: als u geïnteresseerd bent kunt u een aanvraag doen voor een bezoek aan een afvalwaterzuiveringsinstallatie (awzi) of gemaal of een voorlichting bij uw organisatie. Als het past binnen de doelstellingen van het waterschap bieden we graag voor u een voorlichting op maat aan. Dien een aanvraag in elk geval minimaal vier weken van tevoren in.

Ga naar het aanvraagformulier gastles/excursie/rondleiding en kom ook eens langs.

Heeft u een andere vraag of verzoek, neem dan contact met ons op via communicatie(at)hhsk.nl.