Aanleg veiligheidsvoorzieningen gemaal begonnen

Aanleg veiligheidsvoorzieningen gemaal begonnen

Overzicht veiligheidsvoorzieningen

In juni is begonnen met de aanleg van veiligheidsvoorzieningen rond gemaal Essenburgsingel.

Deze zijn nodig voor uw veiligheid en om het gemaal Arbo technisch verantwoord te laten draaien. Bij het gemaal zijn een trekkoord en grijpstang aangebracht. Mocht er iemand te water raken als het gemaal in werking is, dan kan er aan het koord worden getrokken om het gemaal en de krooshekreiniger te stoppen.

Een aannemer begint half juli met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de resterende veiligheidsvoorzieningen voor het gemaal. Er wordt onder andere een laag hekwerk geplaatst aan beide zijden van het gemaal, de beplanting aan de zijde van het voetbalveld wordt doorgetrokken en er wordt deels beschoeiing aangebracht. Ook worden de damwanden een stuk afgebrand. De damwanden aan de sportveldzijde worden na de stuw tot 30 cm onder de waterspiegel afgebrand. Hierdoor wordt de stroomsnelheid van het water in de maalkom iets lager.

De voorbereidende werkzaamheden duren tot de laatste week van augustus. Daarna begint de aannemer met het werk buiten. Afhankelijk van de weersomstandigheden nemen deze werkzaamheden ongeveer vijf weken in beslag en zijn eind september klaar.