Dijkgraaf Toon van de Klugt trapt af bij ROTTErdam Experience

14 juli 2021
Met ROTTErdam Experience ontdekken leerlingen de wondere waterwereld van de Rotte, die 750 jaar bestaat.

Op 13 juli was het de beurt aan leerlingen van de Oscar Romeroschool: ‘wow een kikkervisje!’. Onze dijkgraaf Toon van der Klugt opende de activiteitendag en ging in gesprek met de leerlingen, samen met bestuurders van Stichting Plezierrivier de Rotte, Wijkraad Oude Noorden en gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk: ‘Mag je zwemmen in de Rotte?’ en ‘Wat doet een dijkgraaf?’ vroegen de kinderen aan de dijkgraaf.

Toon van der Klugt: “Deze kinderen zijn met zoveel aandacht, enthousiasme en creativiteit bezig met het belang van schoon water in de Rotte: daar kunnen veel volwassenen iets van leren. En je weet ook ‘Jong geleerd, is oud gedaan’, dus op naar een steeds mooiere Rotte!”

Kunstwerk van plastic afval

Na een warming up verzorgd door Beter Buiten Sporten gingen de leerlingen in groepen uiteen voor de wateractiviteiten. Varen met de boswachter en samen met NatuurWijs speuren naar welke waterdiertjes er allemaal in de Rotte leven. Suppen met SUP’s UP en plasticvissen met Plastic Whale in sloepen gemaakt van opgeviste plastic flessen en doppen! Van het opgeviste plastic wordt een gezamenlijk kunstwerk gemaakt samen met Studio IDEddy.

De Rotte en waterbewustzijn

Tijdens de activiteitendagen ROTTErdam Experience ervaren basisschoolkinderen dat er op de Rotte van alles te doen en te beleven is: watersporten, waternatuur ontdekken, creatief bezig zijn met uit de Rotte opgevist plastic en uit varen met de boswachter. Goed voor zowel de verbinding met de Rotte, het Rotterdamgevoel, als voor het waterbewustzijn! Deze activiteitendagen zijn onderdeel van het lopende educatieve project WaterWijzer rond de Rotte, wat gesteund wordt door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard.

Kinderen aan het suppen

Fotograaf alle foto's op deze pagina: Johannes Odé