Dode vissen in Krimpen aan den IJssel

17 september 2021
In het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel werden vrijdag 17 september tientallen dode vissen gesignaleerd.

19 september 2021: Zuurstofgehalte in het Waaltje neemt weer toe

In het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel werden vrijdag 17 september tientallen dode vissen gesignaleerd. Inmiddels zijn deze weggehaald door de beroepsvisser, is er een pomp geplaatst om zuurstof toe te voegen aan het water en zijn de buizen die de vijver met andere sloten verbinden, doorgespoten. Deze acties lijken te helpen, want het zuurstofgehalte in de plas is toegenomen.

In de omliggende sloten is het zuurstofgehalte nog wel laag. Waterschappers buigen zich over een mogelijke oplossing om ook dit te verbeteren.

Wat gebeurt er nog meer de komende dagen?

De pomp blijft overdag draaien. De beroepsvisser komt nog terug om de dode vissen, die naar de bodem zijn gezakt en weer boven komen drijven, weg te halen. Het waterschap blijft het water controleren.

18 september 2021: Gemeente en waterschap in actie tegen dode vissen

In het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel werden vrijdag 17 september tientallen dode vissen gesignaleerd. Het zuurstofgehalte in het water is laag.

Inmiddels verwijdert de beroepsvisser de dode vissen, heeft de gemeente de buizen die de vijver met andere sloten verbinden doorgespoten en is door het waterschap een noodpomp geplaatst. Deze spuit het water omhoog als een soort fontein waardoor lucht en daarmee zuurstof aan het water wordt toegevoegd.

Morgen meet het waterschap opnieuw wat het effect is van de bovenstaande acties.

17 september 2021:

In het Waalplantsoen in Krimpen aan den IJssel zijn tientallen dode vissen gesignaleerd. Uit onderzoek ter plaatse bleek het zuurstofgehalte laag. Het waterschap seint de beroepsvisser in om de dode vissen te verwijderen en onderzoekt de oorzaak en mogelijke maatregelen.