Excursies tijdens de Week van Ons Water

8 oktober 2021
Van 16 tot 30 oktober is het weer Week van Ons Water, met als thema waterveiligheid. Het stormseizoen is weer begonnen. Hoe zorgen we als waterschap voor droge voeten?

We boden twee excursies aan om te laten zien hoe we dit doen. Deze excursies zijn vol en kunt u zich niet meer voor aanmelden.

Zaterdag 23 oktober 13.00-15.00 - Dijkexcursie Ouderkerk a/d IJssel

Door klimaatverandering stijgt de zeespiegel en krijgen we te maken met extremere rivierstanden. Als waterschap werken we dagelijks aan stevige dijken die al dit water tegen moeten houden. Tijdens deze dijkexcursie legt onze dijkexpert samen met hoogheemraad Paul van den Eijnden uit wat hier allemaal bij komt kijken. We beginnen met koffie en koek, dan krijgt u een presentatie en tot slot nemen we nog even een kijkje bij de dijk, onder meer waar de dijk doorbrak in 1953.

Locatie: De Drie Maenen, Abelenlaan 1, Ouderkerk aan den IJssel

Woensdag 27 oktober 13.00-14.30 - Rondleiding Gemaal Schilthuis, Rotterdam

Rotterdam en omgeving ligt onder zeeniveau. Alle regen die valt in Rotterdam Noord en het gebied rond de Rotte moet uiteindelijk weggepompt worden om droge voeten te houden. Dat gebeurt allemaal via het Gemaal Schilthuis. Per minuut kunnen we daar zo’n 1.300.000 liter water uit de Rotte naar de Nieuwe Maas pompen. Altijd al een kijkje willen nemen bij dit indrukwekkende gemaal? Wees welkom bij de rondleiding door deskundigen van het waterschap.

Locatie: Gemaal Schilthuis, Oostplein 491, Rotterdam

Voor beide excursies is een coronatoegangsbewijs verplicht (QR-code coronacheckapp of negatief testbewijs).