Op pad met Anton Lamain

8 oktober 2021
Een team communicatieadviseurs helpt de technische experts van het waterschap om te communiceren zodat u op de hoogte bent van wat er gaande is en uw vragen worden beantwoord.

Sinds een jaar heeft Anton Lamain zich bij het team gevoegd. Hij schrijft teksten, houdt bij wat er over ons wordt gepubliceerd, zorgt ervoor dat de vragen die via social media binnenkomen, worden beantwoord en sinds kort maakt hij ook video’s.

Mijn dag

“Mijn dag begint met het maken van het mediaoverzicht. Hierin staan alle artikelen die de vorige dag over ons zijn verschenen. Ook wordt nieuws uit de regio en ander belangrijk waterschapswerk hier in meegenomen.”, vertelt Anton. “Daarna ga ik meteen na welke reacties en vragen via de social media zijn binnengekomen en zet deze uit bij inhoudelijk betrokken collega’s. Vragen waarvan ik de antwoorden op de website kan vinden, handel ik zelf meteen af. Soms antwoord ik ook dat het intern wordt uitgezet en reactie nog volgt.”, legt Anton uit.

Steeds drukker

“Ik plaats teksten en foto’s op de verschillende media. Ik zorg ervoor dat alles in dezelfde (schrijf)stijl online komt en we niet te moeilijke woorden gebruiken. Als we veel content hebben probeer ik dit te spreiden over de hele week, zodat we niet alles op dezelfde dag plaatsen.” Anton is erg enthousiast over zijn werk. Hij heeft het afgelopen jaar niet stilgezeten en heeft nog het nodige in het verschiet om zijn werk nog leuker te maken. “Ik ga ook steeds vaker met de camera op pad en heb inmiddels al twee diploma’s gehaald in vormgeving. Nu ga ik ook nog leren animeren. Video’s maken vind ik erg leuk om te doen, maar kost wel veel tijd en dat heb ik niet altijd.”

Inwoner van ons gebied

Naast collega is Anton ook inwoner van ons gebied. Hij woont samen met zijn vriend Joey, een grote witte hond (Santos), drie poezen (Guus, Dirk en Sem) en bijna twintig uit de kluiten gegroeide goudvissen in het oude huisje aan de KIJK-dijk in Ouderkerk aan den IJssel. Van de rust kan hij erg genieten, hoewel dat na het stadse leven in Rotterdam Zuid nog wel even wennen was. Anton is vaak te vinden in de tuin waar hij heel blij mee is: “Ik vind het heerlijk om na mijn werk nog een uurtje in de tuin te rommelen en zo m’n hoofd leeg te maken.” De omgeving vindt hij ook heel mooi. “Als ik de dijk afloop, loop ik zo de polder in. Wanneer ik ’s ochtends vroeg met Santos ga lopen, is het met de laaghangende mist heerlijk wakker worden.”

Anton Lamain