Sluis Schoonhoven dicht vanwege hoog water

22 juli 2021

23 juli 2021

De piek van het hoogwater is weer voorbij. De keersluis in Schoonhoven is vrijdag 23 juli 2021 weer opengegaan.

15 juli 2021

Vanwege de hevige regenval in andere delen van Nederland, is het water ook hier hoger. Daarom sluiten we de sluis bij de haven in Schoonhoven. De wateraanvoer vanuit Duitsland neemt langzaam af waardoor ook de waterstand van de Lek gaat zakken. De waterhoogte in de Lek blijft tot zondag 30 juli boven de 1,50 NAP. Pas als de waterstand onder 1,50 NAP komt, kan de sluis weer open.

Wat betekent de wateroverlast voor ons gebied?

De wateroverlast in onder andere Limburg en Duitsland zorgt voor een verhoging van de waterstanden bij ons in de Lek. Dit komt omdat de waterstand bij Lobith, het aanvoerpunt onze kant op, ook verhoogd is.
De komende dagen verwachten we geen hevige regenval in ons gebied, waardoor verdere de sluiting van andere plaatselijke verlagingen in dijken, ook wel coupures genoemd, nog niet nodig is. Hoewel wij dit nooit kunnen garanderen, verwachten wij de aankomende dagen geen wateroverlast in ons gebied. Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard blijft alert bij verhoogde waterstanden en houdt de situatie nauwlettend in de gaten.

Bruin water

Het vele water van de hevige overstromingen in Duitsland, België en Limburg verplaatst zich stroomafwaarts onze kant op. Dit water is bruin van kleur, omdat de sterke stroming de bodem omwoelt. De waterstroom neemt veel zand mee. Dit kan op zich geen kwaad voor de waterkwaliteit in ons gebied. Ook vissen en planten kunnen ertegen. Wij blijven de waterkwaliteit monitoren en houden ontwikkelingen goed in de gaten. Vooral op plaatsen waar wij rivierwater ons gebied inlaten, kan het water een bruine kleur hebben.

Wilt u meer informatie of heeft u nog vragen. Lees de veelgestelde vragen.
Nog steeds vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze klanteninformatie. Wij zijn 24/7 bereikbaar via telefoonnummer 010 45 37 200.