Subsidie natuurvriendelijke oevers in Ammerstol

18 juni 2021
Met een bijdrage van in totaal 50.000 euro draagt Schieland en de Krimpenerwaard bij aan de aanleg van natuurvriendelijke oevers aan de Lekdijk in Ammerstol.

Met een bijdrage van in totaal 50.000 euro draagt het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard bij aan de aanleg van natuurvriendelijke oevers aan de Lekdijk in Ammerstol.

Natuurvriendelijke oevers dragen bij aan een goede kwaliteit van het water in sloten en plassen. Om de aanleg van natuurvriendelijke oevers aan te moedigen, verstrekt het hoogheemraadschap jaarlijks maximaal 50.000 euro subsidie. Zowel particulieren als bedrijven kunnen een financiële bijdrage aanvragen.

Goed voor water, planten en dieren

Het waterschap kent de financiële bijdrage toe op voorwaarde dat de oevers binnen twee jaar worden aangelegd en ten minste tien jaar als natuurvriendelijke oever worden onderhouden. Zowel bij de aanleg als bij het beheer van natuurvriendelijke oevers wordt rekening gehouden met de natuur. Bijvoorbeeld door te zorgen voor een geleidelijke overgang tussen water en land. Daar kunnen verschillende plantensoorten gaan groeien. Die begroeiing zorgt voor een fijn leefklimaat voor allerlei (water)dieren en -vogels. Zo dragen natuurvriendelijke oevers bij aan een goede waterkwaliteit, biodiversiteit én zijn ze aangenaam om naar te kijken, langs te lopen, fietsen of varen.