15 september 2021

Waterinnovatie proeftuin Blijdorp genomineerd voor de WOW-prijs 2021

Diergaarde Blijdorp is sinds 2014 de proeftuin voor de innovaties op gebied van deltatechnologie en water en genomineerd voor de WOW-prijs 2021 (Water ontmoet Water).

Diergaarde Blijdorp is sinds 2014 de proeftuin voor de innovaties op gebied van deltatechnologie en water. De diergaarde ligt centraal in de stad Rotterdam en wordt doorkruist door het stedelijk watersysteem. Water is een belangrijk onderwerp voor alle betrokken partijen: het hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard, de Gemeente Rotterdam, Evides, VPDelta, Hogeschool Rotterdam en TU Delft.

Studenten, Startups en waterbeheer

De Diergaarde bleek een unieke plek voor studenten om onderzoek te doen naar onder andere waterkwaliteit. Maar ook een zeer geschikte plek voor startups, die hun vernieuwende ideeën testen en deze zo klaarstomen voor de markt. Tegelijkertijd is het een mooi podium om de jaarlijkse 1,5 miljoen bezoekers te informeren over klimaatverandering, watergebruik en de nieuwe duurzame oplossingen in de stad of bij hen thuis.

Kortom, een bruisende samenwerking van publieke en private partijen, die de handen ineen slaan voor vernieuwende water- en klimaat oplossingen.

Stem op de proeftuin

De innovatie proeftuin in Diergaarde Blijdorp is genomineerd voor de WOW-prijs 2021 (Water ontmoet Water)! Daarvoor hebben we vorige week een pitch gehouden voor de jury. Maar u kunt ook helpen door te stemmen op dit project.

Nog meer weten over de proeftuin? Luister onderstaande podcast met onze innovatie coördinator Jaap de Ron.

Samenwerkingspartners

Dit is samenwerkingsproject tussen ons waterschap, gemeente Rotterdam, Evides Waterbedrijf, VPDelta, Hogeschool Rotterdam, TU Delft en start-ups waaronder startups, waaronder Fieldfactors, Bufferblock, Nova Innova, en Muuras.