Maak Middelland Hoosbuiproof

Het regent steeds vaker en harder. Het stedelijke gebied kan zo veel water niet altijd aan. Veel regen in een korte tijd kan leiden tot wateroverlast, omdat het regenwater door de vele gebouwen, straten en betegelde pleinen niet goed kan weglopen.

Het waterschap werkt er hard aan om ruimte te maken voor water, zodat we het kunnen opvangen in extreem natte periodes. We werken samen met gemeenten aan grootschalige projecten zoals waterbergingen, waterpleinen en groene daken.

Op kleinere schaal werken wij graag samen met bewoners om onder andere stedelijk gebied te vergroenen. Uw tuin kan hier ook aan bijdragen. Meer groen zorgt voor een betere opvang en geleidelijke afvoer van regenwater. En een groene omgeving ziet er bovendien leuk uit.

Samen kunnen we het verschil maken!

U kunt ook een plantje bijdragen aan het hoosbuiproof maken van de omgeving waar we in wonen, werken en recreëren. Vang bijvoorbeeld regenwater op in een regenton en vervang verharde ondergrond in uw tuin door planten en waterdoorlaatbare grondsoorten zoals grind.

Denk met ons mee en win!

Maak foto’s van uw eigen tuin en laat ons weten wat voor ideeën u hebt om deze hoosbuiproof te maken! Daarmee kunt u een tuinadvies winnen en/of een waardebon voor STEK de Stadstuinwinkel.
Meedoen kan tot vrijdag 22 september!

Kom ook naar…

Het hoogheemraadschap organiseert een aantal bijeenkomsten in de wijk.

u komt toch ook

Vanaf de Impact Hub Rotterdam (1ste Middellandstraat 103) organiseren we op dinsdag 29 augustus een buurtwandeling. Vanaf 18.30 uur kunt u met een aantal van onze medewerkers door de buurt wandelen terwijl zij vertellen over ons werk in uw buurt.

Aansluitend is er een informatieavond over het waterwerk dat we doen in Middelland. Deze begint om 20.00 uur, eveneens bij de Impact Hub.

Tijdens een afsluitende buurtborrel op woensdag 27 september vindt de prijsuitreiking plaats. Ook deze is bij de Impact Hub Rotterdam. De borrel begint om 20.00 uur. Wij hopen u dan te zien! 

tuintips
doe mee en win