Gebruiksrecht

Op de portalwebsite www.archieven.nl wordt digitaal archief- en beeldmateriaal van ons gepubliceerd. Digitale archiefstukken vindt u in de inventarissen op de archieven en digitaal beeldmateriaal in de afzonderlijke collecties (kaarten, foto’s, etc.). U mag deze onder de voorwaarden zoals hieronder geformuleerd gebruiken en hergebruiken.

 • Het gebruik en hergebruik van digitaal archief- en beeldmateriaal zoals aanwezig in de online Archiefbank en Beeldbank is vrij. Dit betekent dat hierop geen auteursrecht van derden rust. Indien dit wel het geval is, is dit bij het betreffende bestand aangegeven. U kunt een afbeelding dan alleen raadplegen of tegen een vergoeding en onder bepaalde nader omschreven voorwaarden gebruiken of hergebruiken.
 • In die gevallen dat digitaal archief- of beeldmateriaal gebruikt wordt voor een publicatie, tentoonstelling of website verzoeken wij u vriendelijk de bron te vermelden tot op het inventaris- of collectienummer nauwkeurig.

  Voorbeeld archiefmateriaal:
  [ISIL-code archief, Naam archief, inv.nr].
  NL-RtHHSK, Archief van de polder Bleiswijk, inv.nr 144.

  Voorbeeld beeldmateriaal:
  [ISIL-code archief, Naam collectie, collectienr].
  NL-RtHHSK, Collectie kaarten, KRT_0144.

 • Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard stelt het op prijs van elke publicatie waarvoor digitaal archief- of beeldmateriaal gebruikt is één exemplaar te ontvangen.

Contactinformatie

Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard
Maasboulevard 123, 3063 GK Rotterdam
Postbus 4059, 3006 AB Rotterdam
T. 010 45 37 200
E. info@hhsk.nl (t.a.v. archivaris)