Krimpen aan den IJssel

Het hoogheemraadschap werkt samen met de gemeente Krimpen aan den IJssel aan het onderhoud van sloten en oevers.

Alhoewel het hoogheemraadschap en de gemeente onderhoudswerkzaamheden verrichten, is het ook mogelijk dat u, als u aan een sloot woont, zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud.

Lees meer over onderhoud aan sloten

Samenwerking

Sinds 2015 zorgt aannemer A. den Hartog & Zn. B.V. voor het onderhoud van de sloten en de oevers in opdracht van het hoogheemraadschap en de gemeente Krimpen aan den IJssel.  Ook het verwijderen van drijfvuil uit het water en het onderhoud van kleine kunstwerken van de gemeente zoals duikers, stuwen, inlaten en gemalen horen bij de opdracht.

In Krimpen aan den IJssel werken we met beeldkwaliteit. Met foto’s en een beschrijving geven we aan welk deel van het water altijd beschikbaar moet zijn voor het aan- of afvoeren van water. Ook hebben we afgesproken hoe ‘schoon’ of verzorgd het er buiten uit moet zien. Bijvoorbeeld hoeveel zwerfvuil er in het water mag liggen of hoeveel riet er langs het water mag groeien. De aannemer krijgt de ruimte zelf zijn kennis in te zetten om het gewenste beeld voor elkaar te krijgen. Daarbij doet de aannemer zijn best de belevings- en natuurwaarde van water, oevers en bermen te verbeteren.

Het hoogheemraadschap en de gemeente hebben de afspraken verwerkt in een beeldboek‌ (pdf, 2,4 MB). Hierin staat aan welke voorwaarden het water, oevers en kunstwerken moeten voldoen.

Informatie

Voor meer informatie of als u vragen heeft over het onderhoud van sloten, kunt u contact opnemen via telefoonnummer 010 45 37 200.