Om te zorgen dat de dijken in het gebied hoog en sterk genoeg zijn, worden de dijken iedere zes jaar getoetst op veiligheid. Bij de laatste toetsing is gebleken dat de dijk in de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel niet voldoet aan de veiligheidsnormen en daarom moet worden versterkt. 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard zorgt voor droge voeten in het beheersgebied dat ligt in de driehoek Rotterdam-Zoetermeer-Schoonhoven. Om te zorgen dat de dijken in het gebied hoog en sterk genoeg zijn, worden de dijken iedere zes jaar getoetst op veiligheid. Bij de laatste toetsing is gebleken dat de dijk in de Dorpsstraat in Capelle aan den IJssel niet voldoet aan de veiligheidsnormen en daarom moet worden versterkt. Het gaat om het dijkvak aan de Dorpsstraat vanaf het Slotpark tot net voorbij de Mient.

Lees meer over de dijkversterking


 

 

Nieuws

Kennis delen over oplevering en overdracht in 1 dag waardevol

Kennis delen over oplevering en overdracht in 1 dag waardevol

Bij koploperproject Capelle – Moordrecht hebben we als eerste in dijkenland Oplevering & Overdracht (O&O) in 1 dag toegepast. Het project is van de aannemer naar de projectorganisatie en van de projectorganisatie naar de diverse beheerders in 1 dag overgedragen. Hoogheemraad Toon van der Klugt: “Wij stimuleren altijd vernieuwing en in dit dijkversterkingsproject zijn zeer veel innovaties toegepast. Eén daarvan, O&O in 1 dag, was zeer belangrijk en heeft ons dijkversterkingsproject bespoedigd waardoor veel tijd en geld is bespaard. De oplevering kon daarbij nog 7 maanden eerder dan gepland plaatsvinden. Wij vinden het van belang deze waardevolle kennis en ervaring te delen met collega’s, ook van andere waterschappen.”

Intensieve samenwerking leidt tot snellere realisatie dijkversterking én herinrichting Dorpsstraat in Capelle

Intensieve samenwerking leidt tot snellere realisatie dijkversterking én herinrichting Dorpsstraat in Capelle

Wethouder Jean-Paul Meuldijk van de gemeente Capelle aan den IJssel en hoogheemraad Paul van den Eijnden hebben vandaag, vrijdag 16 december, gezamenlijk de officiële opleveringshandeling voor de dijkversterking in de Dorpsstraat in Capelle verricht. Een bezegeling op een intensieve samenwerking waarbij gelijktijdig met de dijkversterking de omgeving van de dijk is heringericht. De Dorpsstraat heeft haar allure van weleer teruggekregen.

Aftermovie dijkversterking Capelle - Moordrecht