Benedenberg

Op deze pagina staan alle actuele planningen en wegafsluitingen voor de werkzaamheden rondom de aanleg van de verkeersbrug aan de Benedenberg.

Op dinsdag 24 en woensdag 25 november 2015 is door de aannemer van nutsbedrijven een combinatieboring uitgevoerd om de waterleiding en het riool op Benedenberg te verleggen. Maandag 30 november ben ik geïnformeerd dat de boring niet op de juiste plek ligt, waardoor de fundering van de nieuwe brug niet kan worden aangebracht. Omdat veel betonnen onderdelen van de nieuwe brug prefab zijn en niet in het werk kunnen worden aangepast, moet een nieuwe boring worden gemaakt en de oude worden verwijderd.

Planning

Doordat er een nieuwe boring moet worden gemaakt, wijzigt de planning voor de realisatie van de brug.

  • Vanaf woensdag 9 december wordt een nieuwe boring gemaakt en worden de persriolering van de gemeente Krimpenerwaard en de waterleiding van Oasen omgelegd. Tijdens de werkzaamheden is er een lek gevonden in een van de waterleidingen. Hierdoor konden de werkzaamheden op 15 december 2015 niet worden afgerond. Het lek wordt gerepareerd en naar verwachting is donderdagmiddag 17 december in de avond de weg weer open voor doorgaand verkeer.
  • Vanaf 4 januari tot en met vrijdag 29 januari 2016 wordt de nieuwe brug in Benedenberg gerealiseerd.

Aansluitend wordt vanaf 1 februari 2016 tot en met vrijdag 11 maart 2016 de Zuidbroekse Opweg afgesloten voor de bouw van de nieuwe brug.

De bovenstaande planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wegafsluitingen

Om de nieuwe boring en brug te kunnen realiseren wordt de Benedenberg tussen huisnummer 112 en 114 op de onderstaande data/tijdstippen afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer:

  • Van woensdag 9 december 07.00 uur tot en met dinsdag 15 december 2015 17.00 uur;
  • Van maandag 4 januari 2016 07.00 uur tot en met vrijdag 29 januari 2016 17.00 uur;

Fietsers en voetgangers worden tijdens de afsluiting voor het verleggen van kabels en leidingen langs de werkzaamheden begeleid. Tijdens de afsluiting voor de realisatie van de brug kunnen zij gebruik maken van een tijdelijke fiets- en voetgangersbrug.

Doorgaand gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via de N210.

Wij verzoeken u tijdig uw leveranciers te informeren en eventueel afspraken te maken over aan- en afvoer van voer, melk, hooi/gras e.d.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de uitvoering en werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider van Aannemersbedrijf Wallaard Noordeloos B.V. de heer Vissers op 06 51 34 27 78. Voor algemene vragen kan u terecht bij de projectleider van het hoogheemraadschap, de heer Goudriaan via 010 453 72 28 of r.goudriaan@hhsk.nl