Sloopwerkzaamheden brug Bovenkerkseweg Stolwijk

Begin oktober is de nieuwe verbindingsbrug ter hoogte van Bovenkerkseweg huisnummer 53/55 klaar. Maandag 28 oktober 2019 begint aannemer De Kuiper Infrabouw uit Hardinxveld-Giessendam met het weghalen van de oude verbindingsbrug. De (sloop)werkzaamheden duren circa twee weken.

De sloopwerkzaamheden vinden plaats ter hoogte van Bovenkerkseweg 94. Tijdens de werkzaamheden kan het bestemmingsverkeer voor de woningen en bedrijven achter het werkgebied altijd langs één kant van de Bovenkerkseweg rijden. Vooraan de weg wordt met borden aangegeven welke kant open is. De bewoners ontvangen via een appgroep actuele informatie over de bereikbaarheid van/naar hun woning of bedrijf.

Woningen gelegen achter de werkzaamheden

Bereikbaarheid

Bovenkerkseweg Noord huisnr. 53 t/m 65

 

Eén kant is open voor verkeer. Vooraan de weg wordt dit met borden aangegeven.

Bovenkerkseweg Zuid huisnr. 96 t/m 118

Nieuwe brug

De verbindingsbrug (1960) ter hoogte van Bovenkerkseweg Zuid 94 in Stolwijk is aan het einde van haar levensduur en is vervangen door een nieuwe brug.  Vanwege ruimtegebrek is de nieuwe brug 30 meter verderop gebouwd. De nieuwe verbindingsbrug is een stuk breder, circa 5,5 meter. Ook heeft het verkeer, zoals vrachtwagens en trekkers, meer ruimte om de brug op en af te rijden.

De nieuwe brug bestaat grotendeels uit prefabonderdelen die door de aannemer op locatie in elkaar zijn gezet. Hierdoor hebben we de brug op locatie in vijf weken gebouwd, terwijl 6 tot 8 weken gebruikelijk is.

Nieuwe brug


AFSTEMMING BETROKKEN PARTIJEN

We hebben over de uitvoering van de werkzaamheden zo veel mogelijk afstemming met betrokken partijen, onder meer met de gemeente Krimpenerwaard, Cyclus voor het ophalen van vuilnis en de hulpdiensten. Bij een calamiteit zijn woningen en bedrijven altijd bereikbaar voor de hulpdiensten.

MEER INFORMATIE

Als u vragen, opmerkingen of suggesties heeft, dan kunt u contact opnemen met Helga Walinga, omgevingsmanager, per email: wegreconstructies@hhsk.nl of via telefoonnummer 010 – 45 37 200.