Tegel eruit, groen erin

Een groene omgeving is gezond en prettig om in te wonen, te werken en te recreëren. Meer groen maakt de omgeving ook beter bestand tegen klimaatveranderingen en wateroverlast.

Wat gaan we doen?

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard wil meer groen in de steden en dorpen in het gebied van Schieland en de Krimpenerwaard. Daarom roepen wij u op tegels uit uw tuin en/of gevel te verwijderen en deze te vervangen door beplanting. Tegel eruit, groen erin!

Waarom doen we dat?

Een groene omgeving is gezond en prettig om in te wonen, te werken en te recreëren. Meer groen maakt de omgeving ook beter bestand tegen klimaatveranderingen en wateroverlast. Naast het feit dat dit goed is voor de waterhuishouding -er blijft minder water op straat staan als het hard regent- maakt u ook uw eigen leefomgeving groener en mooier.

Wat willen we bereiken?

Met de actie Tegel eruit, groen erin! willen wij u motiveren zelf uw steentje bij te dragen. Het helpt namelijk al wanneer u in uw eigen tuin of gevel één of meerdere tegels verwijdert en deze vervangt door beplanting. Hiermee levert u een bijdrage aan de vergroening van de gemeente waar u woont en maakt u tegelijkertijd uw eigen leefomgeving aangenamer en beter bestand tegen wateroverlast.

Tuintips nodig? Vraag het GreenTeam!

In Rotterdam krijgt het hoogheemraadschap en de gemeente bij de actie Tegel eruit, groen erin! hulp van het GreenTeam. Dit team bestaat uit een groep groenspecialisten die zich dagelijks bezig houden met het groen van de gemeente. Zij staan paraat voor al uw vragen over vergroening van uw tuin, terras of gevel. U kunt uw vragen via Twitter aan ze stellen: @greenteam010 Het GreenTeam geeft ook regelmatig tuintips via Twitter.

Op deze pagina's vind u ook meer informatie en tuintips:

Groen in de tuin

Water in de tuin

Tuinkalender: wanneer doe je wat 

Ontwerp een watertuin 

Op zoek naar een plant? 

Water van het dak, dakgoot en regenpijp

De buurt bruist

Hoe koppel je een regenpijp af?

Geveltuinen

Welke regenton moet ik hebben?

Buurt Bruist plantenselectie zon&schaduw (pdf, 1.2 MB)

Doorlatende bestrating en verharding

 

Planten in een watertuin

 

Aanleg en onderhoud van een watertuin