Adviseur Arbo & Veiligheid

Is het jouw ambitie om onze werkomgeving veiliger en gezonder te maken? Word jij onze nieuwe collega in de functie van Adviseur Arbo & Veiligheid? Solliciteer dan direct op deze vacature!

 

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard  is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarin wij het water beheren. Wij werken omgevingsgericht en willen excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

 

Wij zijn voor de afdeling Bedrijfsvoering op zoek naar een  enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

 

Adviseur Arbo & Veiligheid

36 uur per week

 

Jouw uitdaging

Momenteel zijn er 3 enthousiaste en ambitieuze medewerkers Veiligheid & Gezondheid werkzaam binnen team HR, afdeling Bedrijfsvoering. Het team bestaat daarnaast nog uit HR adviseurs, PSA, P&O medewerkers, Recruitment en het Inhuurloket. Vorig jaar heeft HHSK een veiligheidscultuuronderzoek uit laten voeren. De aanbevelingen uit dit onderzoek hebben we vertaald naar een uitdagend strategisch plan Veiligheid & Gezondheid. De vervolgstappen die we willen gaan zetten in de komende jaren zijn aanleiding om het team te versterken met een nieuw collega.

 

Jouw uitdaging

Samen met je collega’s werk je aan het vergroten van het veiligheidsbewustzijn binnen de organisatie en het bepalen en realiseren van een gezamenlijke doelstelling op dat vlak. Je houdt je bezig met ontwikkelingen op het vlak van wet- en regelgeving en vertaalt dit naar de werksituaties door deze met betrokkenen te verwerken in veiligheidsinstructies, toolboxen of trainingen. Je doet  onderzoek naar gevaarlijke situaties en (bijna) ongevallen zodat we er als organisatie van leren en kans op herhaling kunnen verkleinen. Je stelt rapportages op en licht deze toe aan teamleiders, management en directie. Daarnaast houdt je contact met alle afdelingen, VGWM-commissie, OR en met externe partijen.

 

Wat maakt jou succesvol

Je bent iemand die met niet aflatende energie werkt aan de veiligheid en gezondheid van iedereen die voor het hoogheemraadschap werkt. Om dat te bereiken is het van belang dat je communicatief sterk bent, initiatief neemt en stevig in je schoenen staat. Je begrijpt daarnaast dat werken aan veiligheid mét de medewerkers moet gebeuren en niet alleen vanachter je bureau. Het zoeken naar het optimum tussen werkbaarheid en veiligheid betekent dat je continu op zoek gaat naar verbeteringen en dat je flexibel, creatief en omgevingsbewust bent.

 

Naast deze kwaliteiten beschik je over HBO werk- en denkniveau en ben je opgeleid als Integrale veiligheidskundige, Hoger Veiligheidskundige en/of Arbeidshygiënist. Heb je daarnaast kennis van en ervaring met verbetertrajecten op het gebied van veiligheidscultuur dan heb je een streepje voor.

 

Wat wij bieden

  • Een uitdagende afwisselende baan in een leuk team met ruimte voor initiatief;
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband;
  • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
  • Een salaris van maximaal € 5.145,- bruto per maand (schaal 11) conform de cao Werken voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
  • Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 21% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
  • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 6000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Bekijk de cao Werken voor Waterschappen voor meer informatie hierover;
  • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag en een thuiswerkbudget van €850,-;
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;

 

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Martijn Sander, beleidsadviseur veiligheid en gezondheid,  tel. 06-41181563. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, tel. 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk 24 juni door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande sollicitatiebutton. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op vrijdagochtend 2 juli en dinsdagochtend 6 juli. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.