Adviseur beheer & onderhoud

Heb jij kennis van beheers -en onderhoudsprocessen, assetmanagement en projectmanagement?  Wordt jij onze nieuwe collega in het hart van de beheersorganisatie van de afvalwaterketen? Solliciteer dan direct op deze vacature!

 

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het waterschap zijn dat het meest gewaardeerd wordt door bewoners en bedrijven. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, medewerkers laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

 

Wij zijn voor de afdeling Afvalwaterketen op zoek naar een  enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

 

Adviseur Beheer en Onderhoud / Asset manager

36 uur per week

 

De afdeling en het team

Binnen het hoogheemraadschap draagt de afdeling Afvalwaterketen zorg voor het transport en zuivering van afvalwater. We beschikken over 9 afvalwaterzuiveringsinstallaties en 24 rioolgemalen. Op de afdeling werken in totaal 45 medewerkers, verdeeld over het cluster Beleid, Planvorming & Realisatie (BPR) en de teams Proces- & Bedrijfsvoering en Onderhoud & Bediening. Het cluster BPR bestaat op dit moment uit vijftien gepassioneerde medewerkers. Om een toekomstbestendige  afvalwaterketen te waarborgen is het technisch op orde hebben van deze installaties van groot belang. Als adviseur beheer en onderhoud ga jij hierin een belangrijke rol spelen.

 

Jouw uitdaging

Gezien de leeftijd van onze installaties staan we de komende jaren voor een grote renovatie- en investeringsopgave. Hiermee zal het aantal grotere renovatie en vernieuwingsprojecten toenemen.  De conditie van onze installaties moet goed in kaart worden gebracht, de uitvoering zal geprioriteerd moeten worden en de samenhang tussen projecten zal bewaakt moeten worden.

 

Jij gaat als adviseur beheer en onderhoud hierbij een centrale rol vervullen. Je bent verantwoordelijk voor het (laten) vaststellen van de onderhoudstoestand van de bestaande installaties, het prioriteren van het groot onderhoud, het opstellen en up to date houden van het meerjarenonderhoudsplan en voor het beheren van de projectportfolio voor de onderzoeken en de uitvoeringsprojecten. Je werkt hierbij nauw samen met de technisch specialisten en de technologen van het cluster en de andere teams binnen de afdeling.

 

Je bent (gedelegeerd) opdrachtgever voor de onderzoeken en de renovatie- en vernieuwingsprojecten.  Je zorgt als opdrachtgever dat de werkzaamheden conform de projectomschrijvingen door de technisch specialisten van het cluster BPR en de projectleiders van de afdeling IPP worden uitgevoerd. Als opdrachtgever ben je verantwoordelijk voor de verbinding van het project met de organisatie en het bestuur en stuur je op resultaat.

 

De werkzaamheden vormen een belangrijk onderdeel van het assetmanagement binnen de afdeling. Je vervult verschillende rollen binnen de processen van het assetmanagement en bent betrokken bij de verdere ontwikkeling van assetmanagement binnen de afdeling en het organisatie brede programma Assetmanagement. Je levert vanuit jouw kennis een bijdrage aan de ontwikkeling van de lange termijn visie voor de verschillende installaties en plannen voor nieuwbouw van installaties.

 

Naast de technische aspecten is het ook van belang de maatschappelijke ontwikkelingen en de omgevingsfactoren mee te nemen. Als adviseur beheer en onderhoud werk je mee aan een afvalwaterketen die is ingericht met het oog op de toekomst: duurzaam, circulair, klimaatbestendig, innovatief en doelmatig.

 

Wat maakt jou succesvol?

Jij bent iemand die vanuit maatschappelijke betrokkenheid, kennis en kunde bijdraagt aan het verder ontwikkelen van het onderhoud van HHSK. Je beschikt over kennis van onderhoudsprincipes en assetmanagement, en je hebt bij voorkeur ervaring in het realiseren en/of onderhouden van technische installaties binnen de afvalwaterketen. Samenwerken is voor jou een vanzelfsprekendheid. Niet alleen met je collega’s, maar ook met mensen in de omgeving van het waterschap. Je communiceert helder in woord en geschrift. Met jouw enthousiasme en overtuigingskracht ben je in staat om collega’s mee te krijgen in ontwikkelingen en vertaal je deze naar een meerjarenplanning. Hierbij heb je oog voor kansen en mogelijkheden voor verbeteringen en neem je het initiatief in de realisatie daarvan. Je denkt creatief en stimuleert anderen in het zoeken naar oplossingen voor knelpunten. Hierbij heb je oog voor belangen van het bestuur en weet je bij anderen draagvlak en commitment voor jouw werkzaamheden te genereren.

 

 

Wat wij bieden

  • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband;
  • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
  • Een salaris van maximaal € 5.095,- bruto per maand (schaal 11) conform de cao Werken voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
  • Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 21% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
  • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 6000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Bekijk de cao Werken voor Waterschappen voor meer informatie hierover;
  • Een thuiswerkvergoeding van €3,- per dag en een thuiswerkbudget van €850,-;
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;

 

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jan Peter Speelman, afdelingshoofd, 06-31776564. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk 22 juni door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 29 juni en 6 juli. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.