Adviseur crisisbeheersing

Wij zoeken collega’s  met passie  en ambitie die elkaar en anderen willen helpen om ook in bijzondere situaties met (mogelijke) gevolgen voor ons beheersgebied de voeten droog, het water schoon en de bewoners en bedrijven het meest tevreden te houden. 

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn voor bewoners en bedrijven. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren? 

Wij zijn voor het cluster Crisisbeheersing  op zoek naar een enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

Adviseur crisisbeheersing

36 uur per week

 

Het team

Binnen het hoogheemraadschap is het cluster Crisisbeheersing altijd alert! Wij dragen zorg voor de coördinatie van alle werkzaamheden die nodig zijn om als waterschap goed voorbereid te zijn op een crisis. Hierdoor is ons waterschap 24/7 in staat adequaat op te treden in geval van nood. Het cluster Crisisbeheersing maakt dit mogelijk door risico-inventarisaties uit te (laten) voeren, medewerkers op te leiden en oefeningen te organiseren. Daarnaast beheren en onderhouden wij  alle noodzakelijke plannen en faciliteiten. Het afstemmen en uitwisselen van kennis en ervaring met de vele netwerkpartners wordt hier in steeds belangrijker. Het cluster Crisisbeheersing is onderdeel van de afdeling Integrale Plannen en Projecten en binnen deze afdeling werken ongeveer 30 collega’s. Het cluster Crisisbeheersing bestaat uit 3 medewerkers.

Jouw uitdaging

Deze veelzijdige functie bestaat uit diverse beleids- en uitvoerende taken en een rol in de crisisstructuur. Het zwaartepunt van de functie ligt op tactische en operationele aspecten. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen op jouw vakgebied en je draagt bij aan het organiseren en faciliteren van het opleiden/trainen/oefenen (OTO) van iedereen met een rol in de crisisstructuur en aan het uitvoeren en analyseren van evaluaties.  Op basis van jouw analyses geef je input voor verbeteracties en controleer je de voortgang van verbeteracties. Je zorgt voor up to date planvorming, voor het functioneel beheer van LCMS  en voor interne communicatie over de organisatie en activiteiten van het cluster. Je enthousiasmeert collega’s voor een rol in de crisisstructuur van HHSK en je bent o.a. verantwoordelijk voor het uitwerken en invoeren van een teststrategie voor een lerende organisatie. Kortom: een leuke, veelzijdige job!

Wat maakt jou succesvol?

Je hebt maximaal 2 jaar ervaring in een functie op het gebied van crisisbeheersing. Bij voorkeur heb je een afgeronde functiegerichte opleiding zoals Integrale Veiligheidskunde, eventueel aangevuld met andere relevante opleidingen. Je beschikt over enige politiek-bestuurlijke sensitiviteit, bekendheid met de taken van een Hoogheemraadschap is een pré. Je bent een aanpakker en een praktische denker, je kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus, beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je krijgt energie van het samenwerken met je collega’s en anderen.Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

Wat wij bieden
  • Een verantwoordelijke  afwisselende baan in leuk organisatie met ruimte voor initiatief;
  • Een salaris van maximaal € 4.455,-bruto per maand (schaal 10) conform de  cao Waterschappen.
  • Een fulltime dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
  • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve ziektekostenverzekering;

Informatie / solliciteren

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Chris van Duuren, senior beleidsadviseur crisisbeheersing, tel. 06 -  29 56 28 82. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, tel. 06 – 11 36 85 05.

Solliciteren kan online tot 3 juni via onderstaande knop “solliciteren”. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdag 10 juni en donderdag 18 juni.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen. 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.