Adviseur verzekeringen

Ben jij een verbindende adviseur verzekeringen met sterke communicatieve vaardigheden die handelt vanuit maatschappelijke betrokkenheid? Zorg jij voor waterdichte zekerheid als het gaat om onze verzekeringsportefeuille? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Droge voeten en schoon water. Daar staan we voor als hoogheemraadschappen. Om dit doel te bereiken is het belangrijk dat onze verzekeringen goed geregeld zijn. Voor de Hoogheemraadschappen van Delfland (HHD), Rijnland (HHR) en Schieland en de Krimpenerwaard (HHSK), circa 1.800 medewerkers, zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

 

Adviseur verzekeringen 

0,8 FTE

 

De afdeling

Jouw functie is onderdeel van de Financiële Eenheid bij Schieland en de Krimpenerwaard, die als één team vanuit Rotterdam de administratie verzorgt voor Delfland (in Delft), Rijnland (in Leiden) en Schieland en de Krimpenerwaard (in Rotterdam). Je komt dus in dienst bij Schieland en de Krimpenerwaard. In de eerste jaren werk je in praktische zin vanuit standplaats Delft, waar jouw collega-verzekeringsadviseur werkzaam is binnen de afdeling Financiën, Inkoop en Contractbeheer van Delfland. Vanuit die afdeling vindt ook de praktische aansturing plaats. Vanaf 2025 wordt het verzekeringswerk geheel uitgevoerd vanuit standplaats Rotterdam.  

 

Jouw uitdaging

Samen met je collega-adviseur ben je verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van de verzekeringswerkzaamheden van Rijnland, Schieland en Delfland. Dat betekent het beheren van de verzekeringsportefeuille, het sluiten van contracten, het laten taxeren van objecten, het opstellen van managementinformatie en het beheren van verzekeringsgegevens. Bij het afwikkelen van schades ben jij de verbindende schakel tussen de waterschappen en de verzekeraar. Ook draag je bij aan het actueel houden van verzekeringsbeleid en ben je bij verzekeringsvragen een aanspreekpunt voor je collega’s en voorzie je ze van passende adviezen. Omdat de waterschappen recent zijn gaan samenwerken op het gebied van verzekeringen is een uitdaging voor de komende tijd om het verzekeringswerk in samenhang te gaan organiseren en de werkzaamheden optimaal op elkaar af te stemmen.

 

Wat maakt jou succesvol

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting;
 • Je beschikt over een diploma “WFT-schadeverzekeringen zakelijk”, of bent bereid en gemotiveerd om dit te halen;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met verzekeringswerk;
 • Je hebt affiniteit met de publieke sector;
 • Je bent goed georganiseerd, initiatiefrijk en communicatief sterk. Je werkt goed samen met verschillende typen mensen en hebt daarbij oog voor belangen en het behalen van resultaat;
 • Je bent als adviseur dienstverlenend, verbindend en zakelijk;    

 

Wat wij bieden

 • Eem uidagende afwisselende baan in een leuk team met ruimte voor initiatief;
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband;
 • Een dienstverband van met flexibele werktijden;
 • Een salaris van maximaal € 4.550,- bruto per maand (op basis van 36 uur per week en schaal 10) conform de cao Werken voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
 • Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 6000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Bekijk de cao Werken voor Waterschappen voor meer informatie hierover;
 • Een thuiswerkvergoeding ban € 3,- per dag en een thuiswerkbudget van € 850,-;
 • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:

 • Chiel Cuypers van Delfland via 06 – 2291 6449 of
 • Ruth Rentmeester van Schieland en de Krimpenerwaard via 06-3177 6586.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, tel. 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk 13 juni door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Binnen een week na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De gesprekken staan gepland op donderdagochtend 24 juni. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.