Beleidsadviseur Afvalwaterketen

Wil jij met jouw gedrevenheid en enthousiasme het verschil maken? En hiermee een bijdrage leveren aan de ontwikkeling en implementatie van het beleid voor onze afvalwaterketen? Lees dan snel verder!

 

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarin wij het water beheren. Wij willen in 2021 het door bewoners en bedrijven meest gewaardeerde waterschap zijn. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

 

Wij zijn voor de afdeling Afvalwaterketen op zoek naar een  enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

 

Beleidsadviseur Afvalwaterketen

36 uur per week

 

De afdeling en het team

Binnen het hoogheemraadschap draagt de afdeling Afvalwaterketen zorg voor het transport en zuivering van afvalwater. We beschikken over 24 rioolgemalen en 9 afvalwaterzuiveringsinstallaties waar  biologisch gezuiverd wordt. We groeien toe naar een steeds duurzamere afvalwaterketen, waarbij hergebruik van (afval)stoffen steeds belangrijker wordt. We verliezen daarbij de constante kwaliteit van het zuiveringsproces en de maatschappelijke kosten niet uit het oog. Verbinding met de omgeving, specifiek de gemeenten die het afvalwater inzamelen, is daarbij onmisbaar.

 

Op de afdeling werken in totaal 45 medewerkers, verdeeld over het cluster Beleid, Planvorming & Realisatie (BPR) en de teams Proces- & Bedrijfsvoering en Onderhoud & Bediening. Het cluster BPR bestaat op dit moment uit veertien gepassioneerde medewerkers.

 

Jouw uitdaging

Voor een goed functionerende afvalwaterketen is een goede samenwerking met gemeenten, andere waterschappen en externe partijen essentieel. Jij bent één van de drie accounthouders die ieder voor een deel van ons beheergebied intern en extern het aanspreekpunt is. Met de huidige werkverdeling wordt je aanspreekpunt voor Rotterdam.

Je werkt aan een afvalwaterketen die is ingericht met het oog op de toekomst: duurzaam, circulair, klimaatbestendig, innovatief en doelmatig. Je bent in gesprek met zowel collega’s als externe stakeholders over alle aspecten van de waterketen. De ruimtelijke inrichting, vergroening, renovaties van gemalen en zuiveringen, samenwerkingsakkoorden, riolerings- en andere plannen zijn op dit moment de belangrijkste onderwerpen.

Je maakt prognoses voor de afvalwaterketen, werkt aan afvalwaterakkoorden.  Je overziet de consequenties van ontwikkelingen. Je zorgt voor de vertaling hiervan naar zowel de onderhouds- en beheerpraktijk, als naar het management en bestuur. Je ondersteunt de bestuurlijke besluitvorming. Ervaring met het werken in een politiek/bestuurlijke organisatie is een pré. Maar als je nog weinig ervaring hebt in een politiek/bestuurlijke organisatie, dan zorgen wij ervoor dat we je de fijne kneepjes van het vak leren. 

Wat maakt jou succesvol?

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding gevolgd;
 • Je bent een enthousiaste adviseur met een brede kennis van de afvalwaterketen of, je hebt  de ambitie en een sterke drive om je hierin te ontwikkelen;
 • Je gebruikt een in- en extern netwerk voor afstemming met anderen en om je kennis up-to-date te houden;
 • Je bent omgevings- en doelgericht, ambitieus en tegelijkertijd realistisch. Je bent altijd op zoek naar waar het beter kan;
 • Je bent een echte teamplayer die erop is gericht om samen met jouw collega’s het beste resultaat neer te zetten;
 • Je houdt overzicht over de verschillende ontwikkelingen, weet onderwerpen en mensen met elkaar te verbinden en stuurt mee om van ambitie tot uitvoering te komen.
 • Je bent analytisch sterk en beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

 

Bij HHSK geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. 

Wat wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende baan in een leuk team vol kennis met ruimte voor initiatief;
 • Een salaris van maximaal € 4.500,- (schaal 10) of € 5.095 (schaal 11) bruto per maand; conform de cao Werken  voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring.
 • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
 • Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden.
 • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jan Peter Speelman, afdelingshoofd, 06-31776564. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie?  Solliciteer dan uiterlijk 22 oktober  door ons je CV en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na sluitingsdatum van de vacature kun je binnen een week een reactie verwachten van ons. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 29 oktober. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.