Beleidsadviseur Duurzaamheid

Binnen het hoogheemraadschap draagt de afdeling Afvalwaterketen er zorg voor dat het afvalwater via 24 rioolgemalen getransporteerd wordt en op één van de 9 afvalwaterzuiveringsinstallaties op biologische wijze gezuiverd wordt. Het verwerken van het vrijgekomen zuiveringsslib behoort bij de taken van de afdeling. De afdeling is gecertificeerd op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Milieu en Energie (ons Q-managementsysteem), waardoor continue verbetering gestimuleerd wordt. De grootste uitdaging is om de taken met een constante kwaliteit, tegen de laagst maatschappelijke kosten en op een steeds duurzamere wijze te realiseren.Op de afdeling werken in totaal 45 medewerkers verdeeld over het cluster Beleid, Planvorming & Realisatie (BPR), het team Proces- & Bedrijfsvoering en het team Onderhoud & Bediening. Het cluster BPR bestaat op dit moment uit veertien medewerkers.Naast de ambities en doelstellingen van het hoogheemraadschap die gericht zijn op droge voeten en schoon water heeft HHSK ook ambities op het gebied van duurzaamheid. Het HHSK brede programma Duurzaamheid geeft hier invulling aan en wordt georganiseerd vanuit de afdeling AWK. Voor cluster BPR  zoeken wij een enthousiaste collega voor de functie van:

Beleidsadviseur Duurzaamheid

36 uur per week

Wat ga je doen?

Jij bent binnen de organisatie en afdeling dé adviseur op het gebied van duurzaamheid en levert een belangrijke bijdrage aan het Programma Duurzaamheid van HHSK.

Als beleidsadviseur ben jij intern en extern het eerste aanspreekpunt voor duurzaamheid. Via jouw externe netwerk ben je goed op de hoogte van relevante ontwikkelingen. Je vertegenwoordigt HHSK in externe overleggen. Waar nodig zorg je voor de bestuurlijke agendering en beantwoord je bestuurlijke vragen. Je zorgt voor de ontwikkeling van het beleid en adviseert over de invulling van dit thema in het nieuwe Waterbeheerplan.Als deelnemer aan het coördinatieteam van het programma Duurzaamheid zorg jij in samenwerking met de programmamanager en de andere teamleden  voor de doorontwikkeling en  de uitvoering van dit organisatie brede programma. Jij ondersteunt  met jouw kennis op het gebied van de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid het team en de programmamanager.  Je enthousiasmeert collega’s om duurzaamheid onderdeel te maken van hun werk. Je bent vraagbaak voor de organisatie voor duurzaamheidsvraagstukken.  Je doet het niet in je eentje, je werkt intensief samen met collega’s van de cluster BPR  en met collega’s  in het programma Duurzaamheid.  

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

Wat wij bieden

  • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
  • Een salaris van maximaal € 5.045,- bruto per maand (schaal 11) conform de  cao Watershappen.
  • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
  • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve ziektekostenverzekering;

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Jan Peter Speelman, afdelingshoofd; 06-31776564. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter; 06-11368505.

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 26 januari door ons je CV en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De eerste gesprekken voor deze functie vinden plaats op vrijdagmiddag 31 januari en de tweede gesprekken op dinsdagmiddag 4 februari. Wij willen je vragen hier rekening mee te houden.