Beleidsmedewerker

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met ruim 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn door bewoners en bedrijven. Hiervoor wij willen excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Wil jij hier een bijdrage aan leveren? Dat kan! Voor het team beleid en advies, zoeken wij een collega voor de functie van:

BELEIDSMEDEWERKER

36 uur

Het Team

Het team beleid en advies  is een onderdeel van de afdeling Waterkeringen en Wegen en bestaat uit ruim 10 betrokken medewerkers. We maken beleid op het gebied van onze eigen kerntaken: het vergroten van de waterveiligheid en het beheer en onderhoud van waterkeringen en wegen. Daarnaast beoordeelt en toetst dit team de waterkeringen volgens landelijke standaarden en wordt gerapporteerd over de activiteiten om te voldoen aan de zorgplicht. Binnen dit team ondersteunen beleidsmedewerkers het voorbereiden van beleid, het beoordelen van de waterkeringen, de zorgplicht-activiteiten en de advisering daarover. Onderdeel van deze taak is de voortgangsbewaking van diverse taken.

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker werk je mee aan het veilig houden van ons beheergebied en maak je afwegingen tussen de belangen van betrokken burgers, bedrijven en overheden. Je helpt de verschillende beleidsdocumenten zoals leggers en beleidsregels actueel te houden en levert daarmee ook een belangrijke bijdrage aan het in werking treden van de Omgevingswet. Vanuit je expertise adviseer je over aspecten van beleidsontwikkeling, planvorming en/of het dagelijkse beheer op het gebied van waterkeringen en wegen.  Om bij te blijven op je vakgebied en je expertise te vergroten volg je landelijke en regionale ontwikkelingen.

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

Wat maakt jou succesvol?

  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, met name het schrijven en redigeren van Nederlandstalige documenten;
  • Je hebt een planmatige aanpak, omgevingsgerichte blik, durft besluiten te nemen en bent vasthoudend als het gaat om de uitvoering van genomen besluiten;
  • Je bent open, leergierig en hebt lef;
  • Je bent collegiaal en gericht op samenwerking (afdeling overstijgend).

Daarnaast heb je een opleiding op Hbo-niveau of een gelijkwaardig werk- en denkniveau; bij voorkeur kennis van beleidsontwikkeling. Je bent bereid om vakinhoudelijke opleidingen te volgen. Relevante ervaring binnen vergelijkbare organisaties is een pré.

Wij bieden

  • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
  • Een salaris van maximaal € 4455,- bruto per maand (schaal 10) conform de cao Waterschappen.
  • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
  • Een Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
  • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden;
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve ziektekostenverzekering;

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Arie de Gelder, je toekomstige teamleider; 06-06- 52581843. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter; 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 26 januari 2020 door ons je CV en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De eerste gesprekken voor deze functie vinden plaats op maandagochtend 3 februari 2020. Wij willen je vragen hier rekening mee te houden.