Beleidsmedewerker hydrologie

Meer dan zes en een halve meter onder zeeniveau: zo laag ligt het diepste punt van Nederland. Hoe je daar het water beheert? De ruim 400 medewerkers van het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard weten er alles van! De diepste polders van Europa, kwetsbare veenweidegebieden en het meest verstedelijkte gebied van Nederland maken ons werk uitdagend en afwisselend.

 

Het Hoogheemraadschap is een organisatie die zeer betrokken is bij ons werk en bij het gebied waarin wij het water beheren. Wij willen in 2021 het door bewoners en bedrijven meest gewaardeerde waterschap zijn. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

 

Wij zijn voor de afdeling Watersystemen op zoek naar een enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

 

Beleidsmedewerker Hydrologie

36 uur per week

 

Het team

De 17 betrokken collega’s van team beleid zijn verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling, planvorming, implementatie, monitoring en evaluatie van het gevoerde watersysteembeleid. Het team ondersteunt het (dagelijks) bestuur bij de totstandkoming van het watersysteembeleid en adviseert de overige teams van de afdeling bij de uitvoering en beheersing daarvan. Ook ondersteunt het de overige teams van de afdeling en organisatie proactief met expertise en data beleidsmatig op het terrein van waterkwaliteit, waterkwantiteit, assetmanagement en onderhoud watergangen. Team beleid vormt samen met de teams onderhoud en kunstwerken, gebiedsadvies en ondersteuning en peilbeheer en onderhoud de afdeling Watersystemen.

 

Jouw uitdaging

Je voert modelanalyses uit van het functioneren van ons watersysteem per polder, rapporteert hierover en adviseert over te nemen maatregelen. Je betrekt hierbij alle relevante vakdisciplines en verzamelt, produceert en beheert alle relevante watersysteeminformatie. Je bouwt intern en extern je netwerk op en gebruikt dit voor inhoudelijke afstemming en het up—to-date houden van je kennis.

 

In deze functie draag je ook zorg voor het actueel houden van watersysteeminformatie. Je draagt bij aan het op orde houden van de meetgegevens en aan de ontsluiting ervan. Je richt je daarbij vooral op de thema’s wateroverlast, watervoorziening en peilbeheer. Je draagt bij aan de vertaling van beleid naar het dagelijkse waterbeheer en werkt hierbij nauw samen met onze adviseurs op het gebied van onderhoud en met onze bedrijfsvoerders buiten.

 

Wat maakt jou succesvol

Je bent een betrokken en bevlogen adviseur met hydrologische kennis. Je neemt initiatief, stimuleert vernieuwing, werkt planmatig en bent resultaatgericht. Je bent in staat om goede inhoudelijke contacten te leggen en te onderhouden met mensen, zowel binnen als buiten de organisatie. Je beschikt over het vermogen om verbanden te leggen en vraagstukken in bredere context te beschouwen. Je beschikt over tenminste HBO werk- en denkniveau en een relevante afgeronde opleiding. Je hebt kennis en ervaring met databeheer, modelleren en analyseren van watersystemen. Kennis van SOBEK en ArcGIS is vereist, kennis van FME, Python of Turtle is een pré. Je beschikt over gespecialiseerde kennis van oppervlaktewaterhydrologie en volgt ontwikkelingen op dit vakgebied.

 

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

Wat wij bieden

  • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
  • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband;
  • Een salaris van maximaal € 4.500,- bruto per maand (schaal 10) conform de cao Werken voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
  • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
  • Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
  • Een thuiswerkvergoeding en thuiswerkbudget;
  • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen. Je krijgt hiervoor een  Persoonlijk Basis Budget (PBB) van € 5000,- voor opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Bekijk de cao Werken voor Waterschappen voor meer informatie hierover;
  • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Joyce van Wilsem-Schiferli, jouw toekomstige teamleider,  tel. 06-55400060. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, tel. 06-11368505.

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk 14 maart door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op maandagochtend 22 en donderdagmiddag 25 maart. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Werven doen we graag zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.