Juridisch adviseur vastgoed

Wij zijn op zoek naar een juridisch adviseur met een passie voor vastgoed. Heb jij een goede juridische kennis en affiniteit met het werken voor een waterschap? Solliciteer dan op deze vacature!

 

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

 

Wij zijn voor de afdeling Bestuur, Informatie en Juridische zaken op zoek naar een enthousiaste en gedreven collega in de functie van:

 

Juridisch adviseur vastgoed

36 uur per week (voor ten minste 2 jaar)

 

Het team

Het cluster Juridisch Advies en Vastgoed is onderdeel van de afdeling Bestuur, Informatie en Juridische zaken (BIJ) en bestaat uit circa tien betrokken medewerkers. We adviseren over de uiteenlopende juridische onderwerpen waar een waterschap mee te maken heeft. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor het juridisch beheer van het vastgoed waar het waterschap over beschikt en voor het waar nodig verwerven van gronden. Samen met team Communicatie, team Geo-informatie, het cluster Documentaire informatievoorziening en het team Bestuurs- en managementondersteuning vormen we de afdeling BIJ.

 

Jouw uitdaging

Samen met je collega’s zorg jij voor het behandelen en afwikkelen van de vele vastgoeddossiers waar het Hoogheemraadschap mee te maken heeft. Dat kan soms soepel en snel gaan, maar andere keren kost die afwikkeling veel meer tijd. De werkzaamheden zijn uiteenlopend. Daarbij kan het gaan om incidentele aan- en verkopen van eigendommen van het hoogheemraadschap, het opstellen van overeenkomsten (zoals huur, bruikleen en erfpachtovereenkomsten) inclusief de daarmee gepaard gaande administratieve zaken, het vestigen van zakelijke rechten (zoals rechten van opstal en erfpacht), het behandelen van  verjaringsvraagstukken, het opdracht geven tot taxaties, vragen vanuit de organisatie en vragen van (potentiële) contractanten en/of hun deskundigen beantwoorden et cetera.

 

Wat maakt jou succesvol?

 • Je hebt een relevante juridische achtergrond die je in staat stelt om de verscheidene vastgoedbeheertaken uit te voeren;
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel in het persoonlijk contact als in het schrijven en redigeren van stukken;
 • Je bent een persoon die het leuk vindt contacten te onderhouden met burgers, bedrijven en externe en interne medewerkers;
 • Je bent open, leergierig en hebt lef;
 • Je bent collegiaal en gericht op samenwerking;

 

Daarnaast heb je een opleiding op HBO-niveau of een gelijkwaardig werk- en denkniveau. Aantoonbare relevante ervaring in een vergelijkbare context is een pré.

 

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

Wat wij bieden

 • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
 • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden voor ten minste de duur van twee jaar.
 • Een salaris van maximaal € 3.974,- bruto per maand (schaal 9) conform de cao Werken voor Waterschappen;
 • Een Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Een goede pensioen- en reiskostenregeling en een collectieve ziektekostenverzekering;

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Natalie Zevenbergen, coördinator van het cluster Juridische Zaken en Vastgoed (06-11368507). Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter (06-11368505).

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller kloppen van deze functie? Solliciteer dan uiterlijk 20 januari door ons je CV en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande sollicitatieknop. Na sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De gesprekken voor deze functie vinden plaats op donderdagochtend 28 januari en 4 februari. Wij willen je vragen hiermee rekening te houden.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

 

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.