Onderhoudsmonteur

Ben jij een ervaren onderhoudsmonteur met een passie voor techniek? Vind jij het leuk om afwisselend en veelzijdig werk te doen? Dan is deze vacature voor jou!

 

Het Hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarin wij het water beheren. Wij willen in 2021 het door bewoners en bedrijven meest gewaardeerde waterschap zijn. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?

 

Wij zijn voor de afdeling Watersystemen op zoek naar een  enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

 

Onderhoudsmonteur

36 uur per week

 

De afdeling

Als onderhoudsmonteur kom je terecht in team onderhoud en kunstwerken. Dit team streeft ernaar om alle kunstwerken die het hoogheemraadschap in het watersysteem in onderhoud heeft in goede technische staat te brengen en houden. Het team onderhoud kunstwerken bestaat samen met de team peilbeheer & onderhoud watergangen, team gebiedsadvies & ondersteuning en team beleid de afdeling Watersystemen.

 

Jouw uitdaging

Het team onderhoud kunstwerken bestaat uit circa 25 betrokken collega’s. In het team zijn 2 clusters opgenomen die gezamenlijk zorgen dat de kunstwerken in het watersysteem in goede technisch staat worden gebracht en gehouden. Het eerste cluster verzorgt hierin het onderhoud aan de techniek. Het tweede cluster zorgt voor het bouwkundige onderhoud en het terreinbeheer. Een van de onderdelen van de functie is het uitvoeren van preventief onderhoud aan onze installaties in de breedste zin van het woord. Daarnaast heb je ook een rol in het verhelpen van storingen (indien gewenst ook in een wachtdienststructuur). Naast je eigen onderhoudstaken zal je als onderhoudsmonteur ook externe aannemers begeleiden in de uitvoering en toezicht houden op de wijze van uitvoering (kwaliteit en veiligheid). Indien nodig worden de clusters ondersteund bij grootschalige onderhoudswerkzaamheden waarbij een projectleider en/of technisch manager de regie voert en jij als projectteamlid deelneemt aan de werkzaamheden.

 

De werkzaamheden zijn technisch van aard en variëren op de taken binnen werktuigbouw, elektrotechniek, civiele techniek en bouwkunde. Daarnaast is er ook een sterke link met de procesautomatisering.

 

Wat ga je doen?

 • Het monteren van installaties volgens voorschriften;
 • Het onderhouden van installaties volgens voorschriften en checklists;
 • Het oplossen van storingen aan verschillende werktuigbouwkundige en/of elektrotechnische installaties;
 • Uitbrengen van rapportages aan de onderhoudstechnici en werkvoorbereider;
 • Het registreren van meerwerk en het rapporteren daarvan aan de coördinator / werkvoorbereiders.
 • Je begeleid ingehuurde bedrijven in de uitvoering van het onderhoud op de objecten en ondersteund waar mogelijk.
 • Je maakt onderdeel uit van een wachtdienst van de afdeling indien de bezetting dit vraagt.

Wat maakt jou succesvol?

Als onderhoudsmonteur heb je een technische achtergrond en beschik je over MBO werk- en denkniveau. Hierin heb je hebt minimaal 5 jaar ervaring met het onderhouden van technische installaties en hebt daarvoor ook de vereiste certificaten. Daarnaast ben je zelfstandig, communicatief vaardig en signaleer je relevante ontwikkelingen in de omgeving die van toepassing zijn op het eigen werk en past deze toe. Daarnaast verricht je uit zichzelf extra werkzaamheden naast het eigen werkpakket, ziet knelpunten ten aanzien van de uitvoering van het werk en doet verbetervoorstellen. Je bent bereid om deel te nemen in de wachtdienststructuur die 24/7 oproepbaar is voor het verhelpen van storingen/peilbeheerissues. Daarnaast beschik je over het rijbewijs B.

 

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk.

 

Wat wij bieden

 • Een uitdagende afwisselende baan in leuk team met ruimte voor initiatief;
 • Een jaarcontract dat bij goed functioneren wordt omgezet naar een vast dienstverband;
 • Een salaris van maximaal € 3.165,-- bruto per maand (schaal 7) conform de cao Werken voor Waterschappen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en werkervaring;
 • Een dienstverband van 36 uur per week met flexibele werktijden;
 • Bovenop het salaris ontvang je een maandelijks op te bouwen Individueel Keuze Budget (IKB) op basis van 20% van het salaris. Dit is vrij in te zetten voor het kopen van verlof of ter aanvulling op het salaris;
 • Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen;
 • Een goede pensioen- en reiskosten regeling en een collectieve korting op je ziektekostenverzekering;
 • Wachtdienstcompensatie;

 

Informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Henk Jan Vochteloo, teamleider, 06-11368453. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter, tel. 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller knoppen van deze vacature? Solliciteer dan uiterlijk 6 december door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdagochtend 15 en vrijdagmiddag 18 december . We willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

In verband met de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) volgen wij de adviezen van het RIVM en de Rijksoverheid. Ons werving-en-selectieproces vindt nu voornamelijk op afstand plaats. Sollicitatiegesprekken voeren we, in overleg met kandidaten, zoveel mogelijk online met behulp van beschikbare middelen.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.