Vergunningverlener

Wij zoeken een vergunningverlener  met een positieve, oplossingsgerichte instelling. Ben jij een verbindende teamspeler met technisch inzicht en oog voor de omgeving? Solliciteer dan direct op deze vacature!

 

Het hoogheemraadschap is een organisatie met circa 400 medewerkers die zeer betrokken zijn bij hun werk en bij het gebied waarvoor wij het water beheren. Wij willen in 2021 het meest gewaardeerde waterschap zijn door bewoners en bedrijven. Hiervoor willen wij excelleren in ons werk, door medewerkers te laten bloeien in hun talenten en de wensen van inwoners en de mogelijkheden van techniek aan elkaar te verbinden. Kom jij hier een bijdrage aan leveren?Wij zijn voor de afdeling Publiekszaken  op zoek naar een  enthousiaste en gedreven nieuwe collega in de functie van:

Vergunningverlener

36 uur per week

 

Het team

Team Advies, Vergunningverlening en Administratie vervult een belangrijke rol in de organisatie. Het team verleent vergunningen en beoordeelt meldingen op basis van ons beleid en onze regels. Daarmee zorgen we  voor een veilig gebruik van de dijken en het water in ons gebied. Ons gebied is veelzijdig en dus het werk ook. Elke vergunningverlener is het eerste aanspreekpunt voor een deel van het gebied of voor een specifiek onderwerp, zoals grondwater, waterkwaliteit of lozingen.  Samen zorgt het team ervoor dat meldingen en aanvragen uitstekend afgehandeld worden.

De afdeling Publiekszaken levert een grote bijdrage aan het doel van HHSK: droge voeten en schoon water. Wij zijn de schakel tussen de wensen van bewoners en bedrijven in ons gebied en de belangen van het waterschap. In ons werk dragen we de kernwaarden van de organisatie actief uit: open, zorgvuldig, betrokken. We vinden het belangrijk om oplossingsgericht en positief te zijn. We zoeken elkaar op, we leren van elkaar en werken vanuit vertrouwen.

Jouw uitdaging

Jij wilt buiten en binnen dichter bij elkaar brengen. Je krijgt er energie van om steeds naar een oplossing te zoeken. Je schakelt makkelijk van een adviesvraag van een andere overheid naar een melding van een inwoner van ons gebied. Je hebt actief contact met klanten en levert maatwerk. Je werkt nauw samen met je collega’s van Publiekszaken en andere afdelingen en met externe partijen. UIteraard zorg je ook voor een uitstekende registratie in onze systemen.

Als  vergunningverlener zijn dit in elk geval jouw werkzaamheden:
  • je voert vooroverleg met klanten;
  • je toetst aanvragen aan wet- en regelgeving en beleid;
  • je beoordeelt aanvragen en schrijft vergunningen, brieven en adviezen;
  • je denkt mee over beleid, projecten en programma’s;
  • je adviseert andere overheden;
  • je geeft advies over vergunningen binnen het team en de organisatie.

Wat maakt jou succesvol?

Je bent een enthousiaste collega die denkt in mogelijkheden! Je bent positief en creatief, gaat voor resultaat en zoekt actief de samenwerking op. Communicatief ben je sterk en je werkt nauwkeurig. Je bent omgevingsbewust, digitaal vaardig en je ziet verbanden.

Naast deze kwaliteiten heb je minimaal een afgeronde HBO opleiding in een relevante richting. Dit kan een technische opleiding  zijn zoals civiele techniek, (water)bouwkunde of watermanagement. Het accent in deze functie ligt namelijk op de techniek, het hebben van technisch inzicht is daarom onmisbaar. Werkervaring binnen een waterschap is mooi meegenomen,  maar heb je nog geen ervaring op gebied van vergunningverlening  of juridische zaken maar ben je van nature leergierig? Ook dan willen we graag kennismaken!

Bij Schieland en de Krimpenerwaard geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je werk gaat. Inhoudelijke uitdaging en de ambitie en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. 

Informatie 

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Anke Muilenburg,  je toekomstige teamleider,  tel. 06-25426936. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Chris Scholten, recruiter,  tel. 06-11368505.

 

Solliciteren

Gaat jouw hart sneller knoppen van een van deze functies? Solliciteer dan uiterlijk 6 oktober  door ons je cv en motivatiebrief toe te sturen via onderstaande link. Na de sluitingsdatum van de vacature kun je van ons een reactie verwachten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op woensdagochtend 14 en maandagochtend 19 oktober. We willen je vragen hier rekening mee te houden.

 

Om in aanmerking te komen voor deze functie is een positieve Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist. Het natrekken van referenties en het controleren van diploma’s maken onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.