Wat doen wij?

Het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard beheert dijken, sluizen en gemalen in het gebied tussen Rotterdam, Zoetermeer, Gouda en Schoonhoven.

Als waterexperts beschermen we het land tegen het water. Ook zorgen we ervoor dat het water in sloten, singels, vijvers, vaarten en plassen schoon is en niet te hoog of laag staat. Om te kunnen blijven zorgen voor droge voeten en schoon en voldoende water, houden we ons intensief bezig met de gevolgen van klimaatverandering. Ons daaraan aanpassen (klimaatadaptie) is de rode draad in ons werk.

Een belangrijk deel van ons werk is het ondersteunen (met kennis en geld) van projecten van bewoners en bedrijven. De meeste voorbeelden die genoemd zijn bij 'Wat doen zij', zijn tot stand gekomen met een financiële bijdrage én kennis vanuit het hoogheemraadschap.

Op deze pagina vindt u binnenkort meer voorbeelden van projecten waarmee het hoogheemraadschap Schieland van en de Krimpenerwaard zelf aan klimaatadaptatie werkt.

Daktuin kantoor hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard

Het hoofdkantoor van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft een groen dak van 542 m2 met verschillende soorten beplanting.

Lees het verhaal van onze eigen daktuin

Eendragtspolder

Bij dreigende wateroverlast, bijvoorbeeld bij extreme regenbuien, kan in de Eendragtspolder vier miljoen kubieke meter water tijdelijk worden opgeslagen.

Lees meer over de Eendragtspolder