Boek een rondleiding of gastles

Iedereen is welkom om te komen kijken wat we als waterschap doen.

U kunt een bezoek brengen aan een zuiveringsinstallatie voor afvalwater. Maar onze medewerkers kunnen ook een keer langskomen om meer te vertellen over ons werk.

Rondleidingen zuiveringsinstallaties en gemalen

Het hoogheemraadschap organiseert geregeld rondleidingen in waterzuiveringsinstallaties en gemalen. Stuur daarvoor tenminste vier weken van tevoren een verzoek via onderstaand aanvraagformulier.

Educatief poldermuseum gemaal Hooge Boezem

Hoe werkt het watersysteem in onze polders eigenlijk? Waarom daalt de bodem in grote delen van laag Nederland? En wat doen we om ons land ook in de toekomst tegen overstromingen te beschermen? Na een bezoek aan Gemaal Hooge Boezem, een educatief poldermuseum in Haastrecht, weten leerlingen alles over het waterbeheer in het algemeen en meer specifiek in de Krimpenerwaard.

Gemalen in onze regio

U kunt ook terecht bij twee gemalen in onze regio:

  • Gemaal Hooge Boezem: Na een bezoek aan dit moderne en educatieve poldermuseum in Haastrecht weten leerlingen (groep 5 t/m 8) alles over het waterbeheer in het algemeen en meer specifiek in de Krimpenerwaard.
  • J.A. Beijerinckgemaal: Bij dit historische gemaal in Capelle a/d IJssel zijn enthousiaste vrijwilligers graag bereid om in een educatieve les met leerlingen aan de slag te gaan met waterbeheer.

Een rondleiding of gastles boeken


Type onderwijs*
Gewenste locatie*